Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Le Concert (H Συναυλία)

Comedy/Drama, France/Italy/Romania/Belgium/Russia 2009
Release Date: - , Radu Mihaileanu

Υπόθεση: Nυν επιστάτης ενός ωδείου και πρώην μεγάλος Ρώσος μαέστρος κάνει την βρωμοδουλειά του και κλέβει επίσημη πρόσκληση για μεγάλη συναυλία στο Παρίσι. Το βλέπει ως μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψει θριαμβευτικά στην μουσική σκηνή και μαζεύει ένα πλήθος παλαίμαχων και περίεργων μουσικών με προορισμό την γαλλική πρωτεύουσα. Παράλληλα καταφέρνει να "κλείσει" για την νύχτα την διάσημη βιολίστρια Αnne-Marie Jacquet (Melanie Laurent), η οποία αποτελεί κλειδί για το μακρινό παρελθόν και το άμεσο μέλλον του...

Η dramedy "Le Concert" του Radu Mihaileanu αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα ταινίας που μετά την παρακολούθησή της το μετανιώνεις που την είχες τόσους μήνες σε "αναμονή". Είναι μια ταινία που μέσα από το πηγαίο χιούμορ, τις τραγελαφικές καταστάσεις και την ποικιλομορφία των χαρακτήρων της σε κερδίζει άμεσα. Στο στόχαστρο, η έννοια της δεύτερης ευκαιρίας και της πραγματοποίησης ενός μεγάλου ονείρου, ενός προσωπικού στοιχήματος και παράλληλα η αίσθηση της εξιλέωσης, όπως την διακρίνει ο θεατής στο πρόσωπο του πρωταγωνιστή.
Η feel-good αίσθηση λούζει την οθόνη και η Melanie Laurent λάμπει για ακόμη μια φορά μετά την συμμετοχή της στους "Ιnglourious Basterds". Η κλασική μουσική, και εξαιτίας του σεναρίου, παίζει εδώ πρωτεύον ρόλο, με τους ήχους του Tchaikovsky να ομορφαίνουν και να απογειώνουν το τελικό αποτέλεσμα. Στις περισσότερες περιπτώσεις το περιβάλλον της όλης ταινίας μπορεί να τείνει στο σουρεαλιστικό, πράγμα που στην τελική λειτουργεί όμως θετικά και αφήνει τον θεατή με την ευχαρίστηση και ένα πλατύ χαμόγελο μετά τους τίτλους τέλους της.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου