Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Cold Cave - Cherish the Light Years


Indie/ Synth Pop, LP
Release Date: 05/04/2011, Matador Records

Wesley Eisold: "I've always loved the upbeat dance songs with those kind of downer lyrics. This is the Cold Cave version of that. "Cherish the Light Years" is about bringing this world of feelings in my head into the actual world, and having it exist there. It is about magic, preservation, youth and movement."

To 2009 το πρώτο τους άλμπουμ "Love Comes Close" είχε κάνει μεγάλη αίσθηση γύρω μου, χωρίς να ενθουσιάσει εμένα ιδιαίτερα. Έτσι υποδέχτηκα το "Cherish the Light Years" μουδιασμένα και απαισιόδοξα. Ταράχτηκα απρόσμενα ευχάριστα από τις βαριές κιθάρες του εισαγωγικού "The Great Pan is Dead" και άκουσα με μεγάλη ευχαρίστηση το alternative "Pacing Around the Church". Σταδιακά και στα επόμενα κομμάτια, άρχισαν να κάνουν και τα synths την εμφάνισή τους, είπα και εγώ, τι πολλές κιθάρες ακούω για Cold Cave; Mόνο που αυτή τη φορά η είσοδος των synths στα κομμάτια "Confetti", "Catacombs", "Underworld USA" και "Icons of Summer" με ενθουσίασαν, βασικά με μάγεψαν. Αφέθηκα στο σκοτεινό τους trip, εφόσον τα στιβαρά φωνητικά, οι υποβλητικοί χορευτικοί ρυθμοί και η εθιστική μελωδία έκαναν ενοχλητικά πολύ καλά την δουλειά τους. To "Αlchemy Around You" είναι ηχητικά το πιο ζωηρό και πικάντικο άκουσμα του δίσκου, ενώ σε αντίθεση, το "Βurning Sage" το κατ'εμέ υποτονικό και αταίριαστο κομμάτι μέσα στα υπόλοιπα. Έρχεται όμως το εκθαμβωτικό "Villains οf the Moon" και διώχνει όλες μου τις αμφιβολίες μακριά πως πρόκειται για μια από τις καλύτερες φετινές κυκλοφορίες.
Eίναι που ο Wesley Eisold και η παρέα του κατάφεραν να συνδυάσουν μαεστρικά το παρελθόν με το παρόν, το παλιό με το μοντέρνο και να προσαρμόσουν τα ακούσματά τους και τις επιρροές τους στις δικές τους σύγχρονες μουσικές αναζητήσεις.
Ρίξτε και μια ματιά σε φρέσκια τους συνέντευξη στην στήλη "Indiependance Day" του UpnLoud Web Radio εδώ.
Άκου: "The Great Pan is Dead", "Underworld USA", "Catacombs"..

7 σχόλια:

johnny got his keyboard είπε...

Διαφωνώ για το "Burning Sage", το οποίο είναι λίγο διαφορετικό, αλλά είναι από τα αγαπημένα μου του δίσκου, αλλά σε γενικές γραμμές συμφωνώ απόλυτα. Μέσα στους 2-3 καλύτερους δίσκους που έχω ακούσει φέτος.

The Escapist είπε...

Βασικά περισσότερο είναι πως το "Burning Sage" μου ακούγεται μονότονο. Δεν με ενοχλεί τόσο η διαφορετικότητα μέσα σ'ένα άλμπουμ, ίσα ίσα που μ'αρέσει. Αλλά όπως και να έχει είναι μέσα στους καλύτερους δίσκους για φέτος μέχρι τώρα. Κορυφαίο πάντως συνεχίζω να θεωρώ της PJ Harvey..

johnny got his keyboard είπε...

Δεν ξέρω, τη στιγμή που σκάει το "Burning Sage" απλά με αποτελειώνει. Τουλάχιστον συμφωνούμε για το δίσκο. :P
Τώρα, το "Let England Shake" είναι αριστούργημα. Βασικά η PJ Harvey είχε πολλά χρόνια να βγάλει τόοοσο καλό δίσκο, αλλά κορυφαία κυκλοφορία της χρονιάς για μένα είναι το "Past Life Martyred Saints" της EMA...

The Escapist είπε...

Θα το τσεκάρω,δεν το έχω ακουστά!

absentminded είπε...

Το 2009 ήταν χρονιά Cold Cave για μένα και για αρκετούς ακόμα. Το 2011 εκτιμώ πώς θα είναι χρονιά Cold Cave για πολλούς.. Γιατί;
α) Γιατί ο Wesley Eisold είπε "ας κάνω mainsteam (θετικά το εννοώ) τώρα" και το έκανε.
β)Γιατι ο Eisold απέδειξε ότι μπορεί να μετεξελιχθεί καλλιτεχνικά σε ό,τι επιθυμήσει..

Y.Γ.: το "Βurning Sage" είναι επικό.

absentminded είπε...

typo: "mainstream" & άκυρος ο τόνος στο "πώς".
σόρι για τη φλυαρία κι ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
:)

The Escapist είπε...

you're welcome ;)Ο δίσκος είναι εξαιρετικός και επιμένω στην αδυναμία του Burning Sage..! Kαι ναι είμαι από αυτούς που άκουσα τον πρώτο τους δίσκο, τους είδα και στο primavera χωρίς να μου κάνουν το τρελό κλικ χωρις να σημαίνει πως δεν βρηκα καλες στιγμές ή δεν μου άρεσε στο συνολο του ο πρωτος τους δίσκος

Δημοσίευση σχολίου