Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Welcome to the Rileys


Δραματική, Η.Π.Α. 2010 (Release Date: - , Jake Scott)

Yπόθεση: O Doug Riley (James Gandolfini) και η Lois Riley (Melissa Leo) δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τον χαμό της κόρης τους, και σταδιακά απομακρύνονται ο ένας από τον άλλον. Η Lois κλείνεται στο σπίτι και τον εαυτό της, ενώ ο σύζυγός της πηγαίνει για ένα επαγγελματικό ταξίδι στην Νέα Ορλεάνη και αποφασίζει να κάνει εκεί μια νέα αρχή. Σε αυτήν του την απόφαση βοήθησε και η γνωριμία με την νεαρή πόρνη Mallory (Kristen Stewart), που θα σηματοδοτήσει ένα νέο ξεκίνημα για τους Rileys...

Ένας υπέροχος James Gandolfini, μια Kristen Stewart που σταδιακά αποβάλλει την ρετσινιά του "Twillight" και μια Melissa Leo σε έναν ακόμα δυνατό ρόλο μετά το "The Fighter" είναι οι κύριοι συντελεστές στο δραματικό, αλλά ταυτόχρονα αισιόδοξο και γοητευτικό "Welcome to the Rileys". H ταινία μιλάει κατευθείαν στο συναίσθημα του θεατή, και με έναν άμεσο και συνάμα ρεαλιστικό τρόπο αναφέρεται στην ελπίδα, στα "δώρα" που μας κάνει η ζωή εκεί που δεν το περιμένουμε, αλλά τo έχουμε τόσο ανάγκη την δεδομένη στιγμή. Η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση, και ταινίες σαν το περισσότερο έντονο "Rabbit Hole" ή την συγκεκριμένη αναλύουν την ζωή μετά, την "ανάσταση" μετά τον "θάνατο". Η πλατωνική σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα σε δύο εντελώς διαφορετικούς ανθρώπους, την νεαρή, αθυρόστομη πόρνη Mallory και τον πληγωμένο Doug αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα πως μια δυνατή φιλία μπορεί να επηρεάσει και να αλλάξει την ζωή, την φιλοσοφία και τον χαρακτήρα όλων των εμπλεκόμενων ατόμων. Όταν στο παιχνίδι μπλέκεται και η σύζυγος, το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι άκρως ενδιαφέρον και απρόσμενο.
Συμπαθέστατο, ρεαλιστικό και χαμηλών τόνων, το "Welcome to the Rileys" ανήκει στις ανεξάρτητες δραματικές ταινίες που χαίρεσαι να παρακολουθείς.

1 σχόλια:

Dimitra είπε...

Λοιπόν Escapist ακολούθησα τη συμβουλή σου και δεν απογοητεύτηκα! "γεμάτη" ταινία,πολύ καλές ερμηνείες, ακόμα και η Stewart είχε ενδιαφέρον να τη βλέπεις!
μου άρεσε η ιστορία, όπως λες από μια ρεαλιστική σκοπιά.. την χάρηκα! :)

Δημοσίευση σχολίου