Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

You Will Meet a Tall Dark Stranger (Θα συναντήσεις ένα ψηλό μελαχρινό άντρα)


Ρομαντική Κωμωδία, Η.Π.Α./Ισπανία 2010 (Release Date: 28/10/2010, Woody Allen)

Yπόθεση: H ταινία ακολουθεί την ζωή δύο παντρεμένων ζευγαριών, που μέσα από τις συναισθηματικά φορτισμένες επιλογές, τις ανασφάλειες, τις φιλοδοξίες, τα πάθη και τα μπλεξίματά τους οδηγούνται σε αδιέξοδο και ρήξη των σχέσεών τους.

Ο Woody Allen, μετά το υπερβολικά κυνικό "Whatever Works", επιστρέφει δριμύτερος με το "You Will Meet a Tall Dark Stranger", και όπως συνήθως αναλύει με ιδιαίτερο στυλ και γλυκόπικρο ύφος την ματαιοδοξία της ζωής και την τραγικότητα των ανθρωπίνων σχέσεων. Έτσι χτίζει το σενάριο πάνω σε τέσσερα πρόσωπα, δύο ζευγάρια που συνδέονται με οικογενειακούς δεσμούς μεταξύ τους. Kαι τα τέσσερα πρόσωπα, και με την βοήθεια του ταλέντου των τεσσάρων πρωταγωνιστών (Gemma Jones, Anthony Hopkins, Naomi Watts, Josh Brolin), μοιάζουν με τον δικό τους τρόπο να προσπαθούν να ξεφύγουν από την μίζερη πραγματικότητα που τους περιβάλλει. Όλες όμως οι προσπάθειες που καταβάλουν χαρακτηρίζονται μόνο από εφήμερη επιτυχία, πρόσκαιρη ευτυχία, γιατί το τέλος προδιαγράφεται μάταιο, τραγικό και η σκιά του θανάτου, της αποτυχίας και της απόρριψης δεν φαίνεται να υποχωρεί ποτέ.
Πατώντας πάνω στο γνωστό σκηνοθετικό και σεναριακό του ύφος, ο Woody Allen συνεχίζει να διατηρεί το δημιουργικό του ταλέντο, την ικανότητα να πλάθει ωραίους χαρακτήρες και πιπεράτες ιστορίες. Και πάλι παρουσιάζεται κωμικοτραγικός, μας χαρίζει διασκεδαστικές, ευχάριστες και ανάλαφρες στιγμές, με τον πυρήνα όμως να είναι όπως πάντα μίζερος και τραγικός. Κάπως έτσι είναι και η ζωή σύμφωνα με τον Woody Allen. Κατά πόσο έχει δίκιο ή άδικο θα το κρίνει ο καθένας για τον εαυτό του. Όπως και να έχει, όλοι στο τέλος θα συναντήσουν ένα ψηλό μελαχρινό άντρα...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου