Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Rabbit Hole


Δραματική, Η.Π.Α. 2010 (Release Date: - , John Cameron Mitchell)

Υπόθεση: Oι προσπάθειες της Becca (Nicole Kidman) και του Howie (Aaron Eckhart) να ξεπεράσουν τον αιφνίδιο θάνατο του μικρού τους γιου.

Το "Rabbit Hole", βασισμένο σε βραβευμένο θεατρικό του David Lindsay-Abaire, είναι αναμφίβολα μια από τις καλύτερες δραματικές ταινίες του 2010. Πρόκειται για ένα δράμα χαρακτήρων, που εστιάζει στην ζωή μετά τον θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου. Χωρίς ιδιαίτερα flashbacks, ούτε συγκεκριμένες αναφορές ή εικόνες του μικρού παιδιού, η ταινία μας παρουσιάζει τους χαρακτήρες που σχετίζονται με το οικογενειακό περιβάλλον του μικρού και το πως αυτοί συμπεριφέρονται μετά την τραγική αυτή απώλεια. Ένας χαμός από μόνος του έχει αρνητικά αποτελέσματα στον ψυχισμό όλων των υπόλοιπων οικογενειακών μελών, με τον βαθμό της επιρροής αυτού του γεγονότος να είναι διαφορετικός από άνθρωπο σε άνθρωπο.
Πέρα από τις εκπληκτικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών, και κυρίως της Nicole Kidman που είχε πέσει τελευταία σε μια σχετικά αφάνεια, το σενάριο διατηρεί μια απλοϊκή μορφή δίνοντας χώρο στην ανάλυση των χαρακτήρων που λειτουργεί εξαιρετικά. Επιπλέον, παρόλο το βαρύ της θέμα, ουδέποτε κουράζει ή βαραίνει καταντώντας μελό. Και κυρίως στο τελευταίο αυτό χαρακτηριστικό ξεχωρίζει ένα καλό δράμα από ένα μέτριο.
Οι αναμνήσεις της προηγούμενης ευτυχισμένης ζωής, η ζωή με τα νέα δεδομένα που πρέπει να συνεχιστεί με οποιοδήποτε κόστος και η αισιοδοξία που τελικά αρχίζει δειλά δειλά να εμφανίζεται απεικονίζονται με πολύ συναίσθημα και ρεαλισμό.

4 σχόλια:

Dimitra είπε...

καλησπερα!
θελω πολυ να το δω! φαινεται υπεροχο! τον συμπαθω τον eckhart και μ αρεσει αυτο το χαμηλων τονων υφος του! η kidman ειναι πραγματι μια καλη ηθοποιος! και "αναμφίβολα μια από τις καλύτερες δραματικές ταινίες του 2010".. δεν θα το σκεφτω πολυ :)

The Escapist είπε...

έτσι νομίζω και εγώ Δήμητρα και για τον Eckhart που λες, και εγώ δεν ανέφερα, είναι το χαμηλών τόνων ύφος που τον χαρακτηρίζει του δίνει επιπλέον πόντους! Μου άρεσε συνολικά και γενικότερα το πως η ταινία διαχειρίστηκε ένα δυνατό και πολύ άβολο θέμα...έτυχε να δω και το "All good things" τις προάλλες (πάλι δράμα) με τον Ryan Gosling που τον εκτιμώ ιδιαίτερα αλλά η ταινία δεν...

Dimitra είπε...

κι εμενα μ αρεσει πολυ ο Ryan Gosling.. δεν ηταν καλο ε? θελω να το δω παντως, εχω διαβασει και καλα λογια για την Dunst! :/

The Escapist είπε...

τι να σου πω Δήμητρα..εμένα δεν μου άρεσε το story γενικότερα..οι ερμηνείες καλούτσικες μου φάνηκαν..δες το και πες μου!

Δημοσίευση σχολίου