Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Nothing Personal (Τίποτα Προσωπικό)


Δραματική, Ιρλανδία/Ολλανδία 2009 (Release Date: - )

Υπόθεση: Η Αnne (Lotta Verbeek) είναι αποφασισμένη να αφήσει πίσω την ζωή της στο Αμστερντάμ και κατευθύνεται προς την Ιρλανδία. Περιπλανώμενη στην ιρλανδέζικη δυτική ακτή, ανακαλύπτει ένα απομονωμένο σπίτι στο οποίο ζει ένας ερημίτης, ο Μάρτιν (Stephen Rea). Χωρίς να έχει την διάθεση για προσωπικές συζητήσεις ή οικειότητες, η νεαρή κοπέλα συμφωνεί να εργάζεται με αντάλλαγμα φαγητό και στέγη. Έτσι μια ιδιόρρυθμη σχέση ξεκινά...

Το "Nothing Personal" της Urszula Antoniak είναι μια ξεχωριστή ταινία με ιδαίτερα ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό. Μας αναλύει μεμονωμένα τον ψυχισμό δύο ανθρώπων, που παρόλο που διαφέρουν τα κίνητρα, το παρελθόν, οι προσωπικότητες και οι αντιλήψεις τους, παρουσιάζουν ένα κοινό στοιχείο: Την μοναξιά.
Αυτή επιδιώκει εσκεμμένα την κοινωνική απομονώση, αυτός δείχνει να ψάχνει την επαφή. Θα μάθουνε να ζούνε μαζί και σταδιακά και αναπόφευκτα το τοίχος που υπάρχει μεταξύ τους θα γκρεμιστεί.
Σπουδαία ταινία, μινιμαλιστική προσέγγιση και εξαιρετικές ερμηνείες μέσα σε ένα μουντό, υποτονικό και μίζερο αγροτικό περιβάλλον. Το μικρό της μήκος βοηθάει πολύ στο να κρατήσει το ενδιαφέρον του θεατή, εφόσον οι ρυθμοί της ταινίας είναι ιδιαίτερα αργοί. Το πλούσιο συναίσθημα που βγαίνει από αυτήν όμως μας αποζημιώνει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου