Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Fresh & Onlys - Play It Strange


Indie Pop/Rock, LP (Release Date: 12/10/2010, Label: In the Red)

Τελείωσε χθες η blogovision που ήταν μια ευχάριστη ενασχόληση κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου για όλους τους συμμετέχοντες. Bέβαια, οι καθημερινές αναρτήσεις της 20άδας και η γενικότερη πίεση του χρόνου δεν μου επέτρεψαν να αναφερθώ σε μερικούς δίσκους που άκουσα τις τελευταίες εβδομάδες και σαφέστατα αξίζουν μια αναφορά.
Ένας τέτοιος δίσκος είναι και ο "Play It Strange" των Fresh & Onlys από το San Francisco. Διαβάζεται "indie pop/rock" + "San Francisco" και φαντάζομαι ότι γνωρίζετε τι πρόκειται να ακούσετε. Γρήγορη κιθαριστική pop, νεφελώδεις φωνητικά που παραπέμπουν σε lo-fi καταστάσεις και garage συμπεριφορά είναι τα κύρια στοιχεία που συνθέτουν την τρίτη τους ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά, και πρώτη στην ανεξάρτητη In the Red. Παράλληλα όμως η μελωδία δεν υποχωρεί από τον ήχο τους και συνεργάζεται άψογα με τα παραπάνω χαρακτηριστικά.
Eγώ τους είχα ακούσει στα μέσα της χρονιάς μέσα από το EP τους "Αugust Ιn Μy Μind", το οποίο ήτανε περισσότερο ονειροπόλο και διατηρούσε χαμηλές ταχύτητες. Η κιθάρα εδώ ξαναμπαίνει στο προσκήνιο, πράγμα το οποίο μόνο θετικά λειτουργεί για ολόκληρο το μουσικό σύνολο.
Ακούστε: "Waterfall", "Until the end of time" και "Ι'm a Theif"..

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου