Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Despicable Me (Εγώ, ο Απαισιότατος)


Animation, H.Π.Α. 2010 (Release Date: 25/11/2010)

Υπόθεση: O κουτοπόνηρος Gru θέλει όσο τίποτα άλλο να είναι ο μεγαλύτερος κακός του κόσμου. Για να το πετύχει αυτό, και για να ξεφύγει από τους ανταγωνιστές του, θα πρέπει να κλέψει το φεγγάρι συρρικνώνοντάς το! Στην υλοποίηση του φιλόδοξου σχεδίου του εκτός από τα χρήματα που χρειάζονται, αναγκάζεται να υιοθετήσει και τρία ορφανά κοριτσάκια που θα τον "βοηθήσουν" με τον τρόπο τους...

Το μεγαλύτερο ατού της Pixar στον χώρο των animation, εκτός από την τεχνικά άρτια παραγωγή που παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια, είναι ότι εμφύτευσε ψυχή και ευαισθησία στις υποθέσεις και τους χαρακτήρες των καρτούν της. Ήρθε λοιπόν η ώρα της ανταγωνιστικής Universal να απαντήσει. Και απαντά δυναμικά και εξίσου ποιοτικά με το "Despicable Me".
Mε περίσσια όρεξη και ευρηματικότητα οι δημιουργοί χρησιμοποιούν ως κεντρικό χαρακτήρα έναν κακό, και με την βοήθεια της παιδικής αγάπης, αθωότητας και συντροφιάς αυτός μετατρέπεται σταδιακά σε στοργικό πατέρα. Τα αποτελέσματα της έκθεσης ενός ατόμου στην αγάπη και το στοργικό ενδιαφέρον απεικονίζονται με έναν έξυπνο, ψυχαγωγικό και διδακτικό τρόπο.
Το σενάριο εμπλουτίζεται με τους εξαιρετικούς και ταυτόχρονα ξεκαρδιστικούς περιφερειακούς χαρακτήρες (Μinions, Vector) και απογειώνεται με τις ανατροπές, τις συγκινητικές στιγμές, τις όμορφες ατάκες και κυρίως τα έξοχα φωνητικά των Steve Carell, Jason Segel, Russell Brand και Κristen Wiig.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου