Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

51st T.I.F.F. - Day 5, Tuesday 7/12/2010



Littlerock, USA 2010, Mike Ott

H σημερινή μου μέρα ήτανε αφιερωμένη στον ανεξάρτητο αμερικανικό κινηματογράφο. To "Littlerock" ήτανε η κάπως χαλαρή και ανάλαφρη όψη του.
Νομίζω πως το να περιπλανούνται δύο αδέρφια από την μακρινή Ιαπωνία στην ανεξερεύνητη αμερικανική επαρχία προκαλεί από μόνο του ένα σχετικό ενδιαφέρον. Αν προσθέσουμε και ένα πιπεράτο story με το πολιτισμικό χάσμα, την έλλειψη επικοινωνίας και με τις γενικότερες πολιτισμικές διαφορές μεταξύ των νεαρών να δίνουν και να παίρνουν έχουμε μια φρέσκια, ευαίσθητη και συμπαθέστατη ταινία.


Inside America (Η Αμερική από μέσα), Austria 2010, Barbara Eder

Aν και made in Austria, η ταινία στα μάτια μου ήτανε ξεκάθαρα αμερικάνικη. Άκρως ρεαλιστική και παράλληλα ωμή δείχνει με τον αρτιότερο και αμεσότερο τρόπο τα αποτελέσματα του απατηλού american dream. Αναλύοντας διαφορετικές ιστορίες νεαρών ανθρώπων στο σημερινό Τέξας, που έμμεσα ή άμεσα συνδέονται μεταξύ τους, και "παίζοντας" σε πολλαπλά επίπεδα (εκπαιδευτικό, οικογενειακό, στρατιωτικό, κοινωνικό) καταφέρνει να μαγνητίσει τον θεατή. Το σενάριο είναι σφιχτοδεμένο παρόλο την πολυπλοκότητά του. Το "Inside America" είναι ένα δράμα που σίγουρα θα προκαλέσει και αξίζει οπωσδήποτε να παρακολουθηθεί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου