Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Five Star Hotel - This Sound


Indie Pop, LP (Release Date: 13/11/2010, Label: On Stage Records)

Το εξώφυλλο φωνάζει από μακριά το τι πρόκειται να ακούσει ο ακροατής του "This Sound". Βρετανοθρεμμένη pop, βγαλμένη από τους κύκλους της Sarah Records και τους δρόμους του Bristol και Manchester. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως οι Θεσσαλονικείς Five Star Hotel ξεκίνησαν από το βρετανικό Birmingham και δείχνουν εξ'αρχής τις επιρροές τους: New Order, Smiths, Pulp, Belle&Sebastian και Stereolab. Tα καταφέρνουν μια χαρά, τόσο στα πολύ καλά φωνητικά, όσο και στην προσεγμένη παραγωγή και ενορχήστρωση του πρώτου τoυς άλμπουμ. Το αποτέλεσμα είναι άκρως μελωδική, σε αρκετά σημεία μινιμαλιστική pop μου μας μεταφέρει πίσω στα 80s. Μαζί με τους My Wet Calvin (post εδώ), ακόμη ένα ελληνικό pop σχήμα που αξίζει την προσοχή μας για φέτος.
Ακούστε τα: "Minimal", "Underground", "In the Meantime" και "Disco Dancing"..

Five Star Hotel - Underground (Cayetano Remix) by CAYETANO
Five Star Hotel - In The Meantime - thepopsucker.blogspot.com by the Pop Sucker

4 σχόλια:

Raggedy Man είπε...

Not bad... Not bad at all...

The Escapist είπε...

έτσι νομίζω και εγώ..κ είχα όλη την διάθεση να το αγοράσω για να τους υποστηρίξω αλλά 19,5 € για indie label και ντεμπούτο είναι too much νομίζω ας πρόσεχαν...τη στιγμή που οι motorama απ΄την Ρωσία δίνουν τζάμπα την δισκάρα τους...

Forever Living είπε...

birmingham hotel
The hotel is ideally located in Birmingham near to the city centre, airport, NEC and just one mile away from the famous Bull Ring shopping complex.

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

Δημοσίευση σχολίου