Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Animal Kingdom


Δραματική/Αστυνομική, Aυστραλία 2010 (Ημερομηνία κυκλοφορίας άγνωστη)

Υπόθεση: Ο 15χρονος Joshua, μετά τον θάνατο της μητέρας του, δεν έχει που αλλού να μείνει και μετακομίζει στην γιαγιά και τους θείους του. Αυτό το μέρος της οικογένειας ήτανε αποκλεισμένο εξαιτίας της εγκληματικής τους δράσης. Σταδιακά αρχίζει και εξοικιώνεται με την παράνομη δράση των θείων του και την "υπόγεια" μάχη που έχει ξεσπάσει με αυτούς και με μια ομάδα αστυνομικών. Μόνο που όλα αυτά θα έχουνε καταστροφικά αποτελέσματα για τον ίδιον και για τους διπλανούς του...

Το "Animal Kingdom" του David Michod είναι σίγουρα μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις της χρονιάς και μια must-see ταινία! Αυτό το απέδειξε και στο φετινό Sundance, όπου απέσπασε το Βραβείο Κοινού. Προερχόμενο από την μακρινή και υποτιμημένη κινηματογραφικά Αυστραλία, κυριολεκτικά μας τοποθετεί μέσα στον υπόκοσμο της Μελβούνης.
Η ταινία μπορεί να ξεκινά με αργούς ρυθμούς αλλά σταδιακά σε κεντρίζει και σε κερδίζει ολοκληρωτικά. Η ένταση από σκηνή σε σκηνή κορυφώνεται και προς το τέλος απογειώνεται. Το δυνατό χαρτί της είναι ο ρεαλισμός που βγάζει κάθε στιγμή. Μπορεί το δημιούργημα του Michod να είναι μίζερο και τραγικό, αλλά δεν καταντά ποτέ των ποτών μελό. Μεγάλη δύναμη το τελευταίο, κυρίως αν αναλογιστεί κανείς το δύσκολο και άβολο θεματικό άξονα του δράματος.
Ατμοσφαιρική και καθηλωτική, απεικονίζει μαεστρικά το πορτραίτο μιας εγκληματικής οικογένειας και τον παράνομο πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ αυτών και μέρος της τοπικής αστυνομίας. Στο επίκεντρο ένας 15χρονος, που αμφιταλαντεύεται μεταξύ της οικογενείας και των αρχών, και λόγω ατυχών περιστάσεων βρίσκεται στο επίκεντρο των γεγονότων. Στα μάτια αυτού του παιδιού διαφαίνεται η θλίψη που αντιμετωπίζει, αλλά παράλληλα και η αποφασιστικότητα να βγεί κερδισμένος απ'όλα αυτά. Τέλος, οι συγκλονιστικές ερμηνείες όλων των ηθοποιών βοηθούν σημαντικά στην λεπτομερή παρουσίαση των διαπροσωπικών σχέσεων των εμπλεκόμενων ατόμων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου