Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Belle & Sebastian - Write About Love


Indie Pop, LP (Κυκλοφόρησε στις 11 Οκτωβρίου από την Rough Trade) 

Κάποια πράγματα καλά κάνουν και μένουνε σταθερά, χωρίς να επηρεάζονται από τον χρόνο και τις τάσεις της εκάστοτε εποχής. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με τους Belle&Sebastian. Παρακολουθώντας την δισκογραφική τους πορεία καταλαβαίνει κανείς ότι ο χρόνος έχει σταματήσει για τους Σκωτσέζους. Μένουνε σταθεροί και πιστοί στο 60s twee pop, και σωστά πράττουν. Γιατί όχι άλλωστε, εφόσον το έχουν, και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα και στο 8ο τους πόνημα, με τον ομορφούτσικο τίτλο "Write About Love".
O Stuart Murdoch και η παρέα του, μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας, επιστρέφουν δριμύτεροι. Βέβαια, να μην ξεχνάμε το πολύ καλό περσινό side project του κυρίου Μurdoch, God Help The Girl. Αυτή τη φορά έχουν στο δυναμικό τους την εξαιρετική Norah Jones, η οποία συμμετέχει στο "Little Lou, Ugly Jack, Prophet John", και την ηθοποιό Carey Mulligan παρακαλώ, που την απολαύσαμε στο περσινό "Αn Education" και εδώ συμμετέχει στο ομώνυμο τραγούδι του άλμπουμ.
Eν ολίγοις, όμορφη, μελωδική pop και 11 τραγούδια αφιερωμένα στον έρωτα...Ό,τι πρέπει δηλαδή για τις κρύες χειμωνιάτικες νύχτες που βρίσκονται μπροστά μας.

Ξεχωρίζω το όμορφο "I Want The World To Stop" και τα "Write About Love", "I Didn't See It Coming".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου