Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

She's Οut of Μy League (Δεν είναι για τα μούτρα σου)


Ρομαντική Κωμωδία, Η.Π.Α. 2010 (Κάνει πρεμιέρα στις 17 Ιουνίου)

Υπόθεση: Ο Kirk (Jay Baruchel) είναι ένας έντιμος υπάλληλος αεροδρομίου, χωρίς πολλά λεφτά και έντονη κοινωνική ζωή, ούτε την τέλεια εμφάνιση. Την στιγμή που προσπαθεί να ξεπεράσει την πρώην του, εμφανίζεται στην ζωή του μια απίστευτη ξανθιά, η Μοlly (Alice Eve). Προέρχεται από εύπορη οικογένεια, είναι γλυκύτατη και ευχάριστη, και πάνω απ'όλα πανέμορφη. Αυτή απρόσμενα ερωτεύεται αυτόν και η περιπέτεια ξεκινά...

Συμπαθέστατη, μοντέρνα ρομαντική κωμωδία το ''She's Οut of Μy League'' που ξεφεύγει (κάπως) από τα στενά πλαίσια των κωμωδιών made in Hollywood. To γερό χαρτί της ταινίας είναι το πρωταγωνιστικό του δίδυμο.
Ο Jay Baruchel (''Τropic Thunder''), άξιος διάδοχος όλων των Adam Sandler και Ben Stiller αυτού του κόσμου, είναι τόσο ρεαλιστικός στην ερμηνεία του, που πιστεύει κανείς πως υποδύεται τον ίδιο του τον εαυτό. Χαμηλών τόνων, χωρίς πολλές προσδοκίες και τρελά όνειρα, και με την έλλειψη αυτοπεποίθησης αισθητή, απεικονίζει άμεσα πολλούς νέους ανθρώπους της καθημερινότητας. Σχετικά με την παρτενέρ του, Αlice Eve, πρόκειται για την αυθεντική απεικόνιση και ορισμό της πλούσιας, trendy, αφελής, και σέξι κοπέλας του 21ου αιώνα. Ετσι λοιπόν ο δημιουργός Jim Field Smith, στηριζόμενος σε αυθεντικούς, καθημερινούς χαρακτήρες, με όλα τα στραβά και τα καλά τους, χτίζει ένα όμορφο story της σύγχρονης εκδοχής του παραμυθιού ''Η Πεντάμορφη και το Τέρας''.
Η εξέλιξη της υπόθεσης και οι κάποιες σουρεαλιστικές καταστάσεις στις οποίες μπλέκει το ζευγάρι, βγάζουν αβίαστα το γέλιο. Το ίδιο κάνουν και μερικές έξυπνες ατάκες που υπάρχουν στην κωμωδία, τόσο σε λεκτικό, όσο και σε σωματικό επίπεδο. Τέλος, αφήνει τον θεατή και με ένα μήνυμα πέρι αυτοεκτίμησης, την αμφισβητούμενη αξία της εξωτερικής εμφάνισης και διαχείρισης προσωπικών ανασφαλειών, επιφανειακό μεν στην επεξεργασία και ανάλυση, αλλά και τόσο επίκαιρο..

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου