Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

MY WEEKLY REVIEW


(+) Επιτέλους, κάνοντας ένα διάλειμμα από τα χαζοαμερικάνικα ριάλιτι, το γερμανικό MTV (όχι το ελληνικό), μου έδωσε την ευκαιρία να παρακολουθώ (συγκεκριμένα ξεκίνησα από χθες) με καθυστέρηση βέβαια ένα 24ωρο, τις εμφανίσεις σπουδαίων ονομάτων στα πλαίσια του Rock am Ring 2010. Χθες απόλαυσα ξανά, αυτή τη φορά και από την δορυφορική, την εμφάνιση των Editors και στην συνέχεια ακολούθησαν οι Gossip. Απόψε το βράδυ αναμένω το live των Muse...Δυστυχώς δεν υπήρχαν τηλεοπτικά δικαιώματα για Foals, Kasabian, Crystal Castles και άλλους που επίσης εμφανίστηκαν στο γερμανικό φεστιβάλ.

(+) Kαι τώρα που έπιασα την κουβέντα για τα φεστιβάλ, αξιόλογο φεστιβάλ πραγματοποιείται τέλη Αυγούστου στο Παρίσι με ονόματα όπως τους Arcade Fire, Foals, Band of Horses, Massive Attack, Queens of the Stone Age, LCD Soundsystem, Crystal Castles, Chew Lips, Stereophonics, Beirut, Eels, The Ting Tings, Underworld, The Kooks.......Περισσότερες πληροφορίες εδώ..

(+) Eξαιρετικό comeback για τους Arcade Fire! To νέο single τους κυκλοφορεί και τα δύο κομμάτια ''Suburbs'' και ''Month of May'' παίζουν στο repeat...

( ) Με ανάμικτα συναισθήματα πληροφορήθηκα ότι η εξαιρετική, πανέξυπνη γαλλική ταινία ''Δείπνος Ηλιθίων'' μεταφέρθηκε και στο Hollywood και ετοιμάζεται να βγει στις αίθουσες. Τουλάχιστον τον θεόχαζο τον ενσαρκώνει ο ταλαντούχος Steve Carrell και συμμετέχουν και οι Paul Rudd και ο θεός Zach Galifianakis...Για να δούμε λοιπόν πώς θα σταθεί το αμερικάνικο remake μπροστά στο γαλλικό αριστούργημα...Ακολουθεί το trailer στο τέλος.


( ) ''The Slammin' Salmon''. H κάφρικη κωμωδία της εβδομάδας! Σε πρωταγωνιστικό ρόλο ο κυριολεκτικά τεράστιος Μichael Clarke Duncan (''The Green Mile''), στον ρόλο του πρώην μποξέρ και νυν κάτοχο κυριλέ εστιατορίου στο Miami. Ολόκληρη η ταινία περιστρέφεται γύρω από την έντονη δραστηριότητα των υπαλλήλων και πελατών του εκκεντρικού εστιατορίου. Μπόλικη καφρίλα, κάποιες έξυπνες ατάκες και ένα σενάριο που μπλέκει την κωμωδία με την γαστρονομία είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της ταινίας. Νομίζω ότι είναι αρκετά διασκεδαστική και βλέπεται, αν φυσικά δεν έχεις να κάνεις κάτι καλύτερο...

(+) Surfer Blood - ''Astro Coast''. Toυς είχα ακούσει πριν από μερικούς μήνες χωρίς να ενθουσιαστώ. Για τις απαιτήσεις του Primavera τους ξανάκουσα και με άρεσαν αρκετά. Δυστυχώς δεν πρόλαβα να τους δω, αλλά το ''Swim'' ακόμα και αυτή τη στιγμή αντιχεί στα αυτιά μου γιατί ήτανε το πρώτο κομμάτι που ακούσαμε στο φεστιβάλ καθώς περνούσαμε από την είσοδο...Κλασικό indie pop rock που το γουστάρω. Κορυφαίο κομμάτι, εκτός από το προαναφερόμενο ''Swim'', είναι το ''Harmonix''.

( ) O πασίγνωστος σκηνοθέτης Martin Scorcese ετοιμάζει βιογραφία για τον ''ήσυχο'' Βeatle George Harrison. Θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο 2010. Μετά τον John Lennon και το ''Νοwhere Boy'', που μου άρεσε αρκετά, ακολουθεί έτσι το επόμενο σκαθάρι τον κινηματογραφικό δρόμο.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου