Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Damien Jurado - Saint Bartlett

 

Indie Rock/Folk/Acoustic, LP (Κυκλοφορεί αρχές Ιουνίου από την Secretly Canadian)

Κάνοντας ένα σύντομο διάλειμμα από το καλοκαίρι, την ζέστη και τα χαρούμενα, δροσερά ακούσματα που τόσο έχουμε ανάγκη αυτήν την εποχή, θα περάσουμε στον Damien Jurado. Για τον singer/songwriter από το Seattle των H.Π.Α., φτάνει να πω ότι είναι γνωστός και ως ''ο άρχοντας της μελαγχολίας'' στα ευρύτερα indie πηγαδάκια. 
Το καινούργιο του πόνημα ''Saint Bartlett'', είναι το 9ο του άλμπουμ που κυκλοφορεί, ξεκινώντας την δισκογραφική του πορεία από το 1997. Αυτή τη φορά απομονώθηκε από την υπόλοιπη μπάντα του και συνεργάστηκε με τον μουσικό Richard Swift για την παραγωγή του δίσκου. Εγώ πέρα από παλιότερα, μεμονωμένα του κομμάτια όπως το επιβλητικό ''Sheets'' και το ιδιαίτερο ''Johnny Go Riding'' δεν τον είχα ακούσει ή ψάξει περισσότερο.

Αυτό που χαρακτηρίζει τον Damien Jurado, δισκογραφικά και μουσικά, εν έτη 2010, είναι η πλήρης και αρμονική συνύπαρξη των βαθυστόχαστων στίχων, πέρι απώλειας, ελπίδας, θλίψης και προσωπικής αναζήτησης με την μελαγχολική, αλλά και τόσο μελωδική μουσική. Η μελαγχολία, και το μίζερο, σκοτεινό ύφος είναι άλλωστε τα στοιχεία που τον προσδιορίζουν ως καλλιτέχνη.

Ξεχωρίζω τα ''Kansas City'', ''Cloudy Shoes'' και ''Rachel & Cali'', αλλά και το ''Harborview''..


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου