Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

The National - High Violet


Indie Rock, LP (Kυκλοφορεί στις 11 Μαϊου)

Δραματικά ρομαντικό, συναισθηματικά φορτισμένο και εκλεπτυσμένα δημιουργημένο. Με τις παραπάνω λέξεις προσπαθώ να περιγράψω τον καλύτερο (μέχρι στιγμής) δίσκο που προσωπικά άκουσα αυτή τη χρονιά. Πρόκειται για το ''High Violet'' των National, το πέμπτο κατά σειρά άλμπουμ τους. Χωρίς να μπορώ με βεβαιότητα να πω αν μου αρέσει περισσότερο από το εξαιρετικό ''Boxer'' του 2007, μένω στο παρόν και στο 2010, και βγάζω το καπέλο στον Matt Berninger και την παρέα του. Οι ίδιοι δηλώνουν ενθουσιασμένοι από το αποτέλεσμα και θεωρούν τον φετινό τους δίσκο τον καλύτερο που έχουν βγάλει.

Το ''High Violet'' είναι από τα άλμπουμ που είτε θα σε μαγέψει ολόκληρο ή απλά θα το προσπεράσεις αν δεν σου κάνει ιδιαίτερο κλικ. Αν αφεθείς στην επιβλητική ατμόσφαιρά του θα το ακούσεις από το εισαγωγικό κομμάτι ''Terrible Love'' μέχρι και το τελευταίο track ''Vanderlyle Crybaby Geeks'' ξανά και ξανά, χωρίς να αφήσεις κανένα μουσικό δευτερόλεπτο να πάει χαμένο...
Έντονα λυρικές συνθέσεις, με πλούσιο και βαθύ ηχητικό υπόβαθρο και φωνητικά που ζευγαρώνουν ολοκληρωμένα με την μουσική. Εγώ τουλάχιστον σε αρκετά κομμάτια ξεχώρισα την σπουδαία δουλειά του drummer Βryan Devendorf. Επιπλέον, στο άλμπουμ συμμετέχουν οι Bon Iver, Sufjan Stevens και Richard Reet Parry (Arcade Fire). Ο ακροατής θα συναντήσει κομμάτια που μιλάνε και αναλύουν την περίεργη φύση των ερωτικών σχέσεων και αγγίζουν αλύπητα τον ευαίσθητο μουσικόφιλο..

Παρόλο που πιστεύω ότι δεν κυκλοφορεί στην καλύτερη δυνατή εποχή, εφόσον πλησιάζει το καλοκαίρι και λίγο-πολύ με κερδίζουν ανάλαφρες-χαζοχαρούμενες μελωδίες, το ''High Violet'' έχει αναμφίβολα τον δυναμισμό να ακούγεται μέχρι τον ερχόμενο χειμώνα και ίσως και πολύ παραπάνω...

Ξεχωρίζω..ολόκληρο το άλμπουμ...



2 σχόλια:

Comfis είπε...

Πρώτη φορά τους ακούω, escapist! To πρώτο βιντεάκι ωραιότατο!

Το δεύτερο το βρήκα κάπως υποτονικό!

Χρειάζομαι να κάνω ριβιού σε κάτι φρέσκο σχετικά, που να μην είναι απόλυτα άγνωστο στον πολύ κόσμο! Καμιά ιδέαα?!?!

The Escapist είπε...

Xμμμ ριβιού σε κάτι φρέσκο και σχετικά γνωστό, ε? Εγώ θα σου πρότεινα να κάνεις για αυτούς εδώ..Για μένα μεχρι στιγμής το άλμπουμ της χρονιάς..Με αρέσε και πολύ των The Black Keys - Brothers. Για πιο ηλεκτρονική φάση Holy Fuck - Latin. Kαι το γνωστότερο και αρκετά αξιόλογο Gorillaz - Plastic Beach..

Δημοσίευση σχολίου