Κυριακή 23 Μαΐου 2010

MY WEEKLY REVIEW


(+) Gemma Arterton. Eδώ το νέο hot όνομα της βιομηχανίας του κινηματογράφου. Η 24χρονη σέξι Βρετανίδα ήδη έχει συμμετάσχει σε δεύτερους ρόλους πολλών γνωστών ταινιών όπως: ''RocknRolla''(2008), ''Quantum of Solace''(2008) ως bondgirl, ''Τhe Boat that Rocked''(2009), ''Clash of the Titans''(2010) ως την Ιώ και πρόσφατα στο ''Prince of Persia''(2010). Ήρθε λοιπόν και η στιγμή να πάρει και πρωταγωνιστικό ρόλο ως μια υπερφιλόδοξη δημοσιογράφος στο ''Tamara Drewe''(2010, γνωστό comic του Guardian) που έκανε πρεμιέρα στις φετινές Κάνες.

(-) Φοιτητικές εκλογές 2010. Χωρίς να εξαιρώ κανένα φοιτητικό κόμμα, μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι ξοδεύτηκαν περισσότερα χρήματα από ποτέ για την διεξαγωγή, προώθηση και διαφήμιση των φετινών εκλογών (τουλάχιστον στο ΠΑΜΑΚ). Αφίσες παντού (κυριολεκτικά δεν έμεινε τοίχος ελεύθερος), γιγαντοοθόνες, ηχεία που θα επαρκούσαν για ροκ συναυλία και ένα γενικότερο disco feeling ένιωθε ο επισκέπτης του ΠΑΜΑΚ την ημέρα των εκλογών. Και μετά σου λέει κρίση, πτώχευση κ.τ.λ. Χρήματα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήθουν από τα κόμματα για λύση σημαντικότερων και ουσιαστικότερων ζητημάτων και προβλημάτων τόσο στην παιδεία, όσο και στην κοινωνία γενικότερα...

(+) Το τρίλεπτο σποτάκι της Nike για το επερχόμενο Μουντιάλ. Πραγματικό διαφημιστικό αριστούργημα με ιδιαίτερη κινηματογραφική εικόνα και την παρουσιά πολλών διεθνών αστέρων. ''Write the Future'' το σλόγκαν της, και η μοίρα, η τύχη, η μαγική στιγμή και κάτι σαν το Butterfly Effect έχουνε εδώ πρωταγωνιστικό ρόλο. Ακολουθεί το βίντεο πιο κάτω.

(+) Για το νέο άλμπουμ των Μorcheeba τα έχουμε ήδη πει. To ''Βlood Like Lemonade'' κυκλοφορεί στα μέσα του καλοκαιριού και το πρώτο single ''Εven Though'' έχει κάνει ήδη την εμφάνισή του. Κλασικό ύφος των Morcheeba, πανέμορφος ήχος όπως πάντα. Και το πιο θετικό, η τραγουδίστρια Skye μετά την απουσία της από το τελευταίο άλμπουμ τους επιστρέφει δριμύτερη! Ακολουθεί καταπληκτική ακουστική εκτέλεση πιο κάτω.


(+) O Πέτρος Φιλιππίδης ως τον Ζήκο στο θεατρικό έργο ''Μπακαλόγατος''. Απίστευτα αστείος, εκφραστικός και ευχάριστος. Για άλλη μια φορά αποδεικνύει ότι είναι από τους μεγαλύτερους Έλληνες κωμικούς της εποχής μας.

(-)''Τhe Kings of Mykonos''(2010). Πρέπει να είναι η πιο ακραία, ηλίθια, τραγική, ανούσια ταινία της χρονιάς. Τουλάχιστον έτσι φαίνεται από το trailer και τις παρουσίες των ηθοποιών. Για κλάματα...Ντρέπομαι να βάλω το trailer παρακάτω...Kαι αν δεν με πιστεύεται δείτε εδώ...

(-)''Partir''(2009). H Kristin Scott Thomas ως μια γυναίκα, μητέρα, σύζυγος που παρατάει τα πάντα επειδή γνωρίζει τον έρωτα στο πρόσωπο ενός εργάτη που επισκευάζει την αποθήκη του σπιτιού της. Ακραία μελό, γεμάτο συναισθηματικά κλισέ και υπερβολές και αθεράπευτα βαρετό.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου