Κυριακή 16 Μαΐου 2010

MY WEEKLY REVIEW


(+) Το χθεσινό, ζωντανό show των National σε live μετάδοση στο youtube από το Brooklyn Academy of Music στις 3 π.μ. Προσωπικά βρήκα την εμφάνιση του συγκροτήματος άρτια και προσεγμένη, και το setlist ολοκληρωμένο. Πέρα από κλασικά τους κομμάτια όπως τα ''Fake Empire'', ''Abel'', ''All the Wine'', ''Slow Show'', ''Secret Meeting'' και άλλα, έπαιξαν και παρουσίασαν σχεδόν ολόκληρο το νέο τους άλμπουμ. Hightlight της βραδιάς οι πολύ καλές live εκτελέσεις των ''Conversation 16'', ''Little Faith'', ''Runaway'' και ''Afraid of Everyone'' με την υποστήριξη του Sufjan Stevens. Ήχος και εικόνα ήτανε σε άψογη κατάσταση και ιδιαίτερα τεχνικά προβλήματα δεν παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του streaming. Τρομπέτες, φυσαρμόνικες, λοιπά πνευστά, βιολιά και η παρουσιά του Richard Reed Parry (Arcade Fire) εμπλουτίζανε τον ήχο. Μόνο το κοινό του Brooklyn μου φάνηκε ψιλοάκυρο...Η συναυλία έγινε για λογαριασμό του φιλανθρωπικού ιδρύματος Red Hot.

(+) Ο τρελός Jarvis Cocker ξαναχτυπά! Αυτή τη φορά αναλαμβάνει την δημιουγία ενός χαλαρωτικού άλμπουμ για λογαριασμό της National Trust. Τιτιβίσματα, κύματα, ο ήχος του άνεμου, μπάλες του μπιλιάρδου, φύλλα των δέντρων και άλλοι τέτοιοι ήχοι θα βοηθούν στην χαλάρωση του ακροατή! Το ''Sounds Album'' σε δωρέαν download εδώ..

(+) Και το τρίτο μέρος του Twilight κατά πάσα πιθανότητα θα παρουσιάζεται ισχυρό, τουλάχιστον από μουσικής άποψης και έτσι φαίνεται να διατηρεί την καλή παράδοση που έχει σχετικά με τα soundtracks. Μεταξύ άλλων θα συμμετέχουν οι: Muse (όπως συνήθως), Metric, Florence, The Black Keys, The Dead Weather, Beck και η Bat for Lashes, Vampire Weekend, UNKLE και Band of Horses.


( ) ''Leaves of Grass''. Συμπαθητική dramedy με πρωταγωνιστή τον διπλό Edward Norton, τον οποίο και πάντοτε εκτιμούσα ως ηθοποιό και είχα αρκετά χρόνια να τον δω. H ταινία περιστρέφεται γύρω από τις αντικρουόμενες ζωές δύο δίδυμων αδερφών, ενός καθηγητή πανεπιστημίου και ενός καλλιεργητή μαριχουάνας...Χωρίς να βρήκα ιδιαίτερα ενδιαφέρον την υπόθεση της ταινίας ο Edward Norton, αναμφίβολα για άλλη μια φορά αξίζει να παρακολουθηθεί..

( ) Solo καριέρα του Brandon Flowers, frontman των Killers. Μετά το κακό τρίτο τους άλμπουμ ''Day & Age'' και την αόριστη διακοπή της συνεργασίας τους ο Brandon κυκλοφορεί σύντομα το ''Flamingo''.

( ) Πολύ καλό ενημερωτικό άρθρο-παρουσίαση των σημαντικών online web radio σταθμών της Ελλάδος εδώ από ΤΑ ΝΕΑ. Μεταξύ αυτών φυσικά και ο UpnLoud.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου