Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Uncertainty


Δραματική, Η.Π.Α. 2009 (Ημερομηνία κυκλοφορίας άγνωστη)

Υπόθεση: Ένα ζευγάρι (Joseph Gordon-Levitt, Lynn Collins) στέκεται πάνω στη γέφυρα του Μπρούκλιν. Το γύρισμα ενός νομίσματος έχει ως αποτέλεσμα την εκκίνηση δύο παράλληλων, αλλά διαφορετικών προσωπικών ιστοριών. Η μία εκτυλίσσεται στο Μανχάταν και η άλλη στο Μπρούκλιν, και έχουνε ένα κοινό στοιχείο, την αβεβαιότητα.

Το ''Uncertainty'' είναι μια διπλή, παράλληλη ταινία, ενσωματωμένη σε δύο διαφορετικές εκδοχές της καθημερινότητας ενός ερωτευμένου ζευγαριού στη Νέα Υόρκη. Η μία ιστορία έχει έντονο δραματικό τόνο. Διαχειρίζεται και εξετάζει ενδόμυχα την σχέση των δύο ατόμων, τα διάφορα προβλήματα που αυτοί αντιμετωπίζουν και τον ουσιαστικό ρόλο που παίζουν οι οικογένειες στην ζωή ενός ζευγαριού. Αντιθέτως, η άλλη ιστορία κινείται σε μια διαφορετική κατεύθυνση και απεικονίζει με ρεαλιστικό και περιπετειώδη τρόπο, αρκετή δράση και γρήγορους ρυθμούς τους κινδύνους που κρύβει μια τεράστια πόλη όπως η Νέα Υόρκη. Έτσι εδώ, το δέλεαρ του χρήματος, η μαφία και η σύγχρονη τεχνολογία αποτελούν πρωταγωνιστές της ιστορίας. Oι αποφάσεις, οι επακόλουθες επιπτώσεις αυτών, και το στοιχείο της αβεβαιότητας όμως διαδρατίζουν έναν αποφασιστικό ρόλο και στις δύο όψεις του νομίσματος...

Με ένα ταιριαστό ζευγάρι, μια όμορφη πρωταγωνίστρια (Lynn Collins) και έναν αξιόλογο Joseph Gordon-Levitt (''500 Days of Summer''), ερμηνευτικά η ταινία στέκεται πολύ καλά. Παράλληλα βρήκα ικανοποιητική και την σκηνοθεσία, ιδίως την πανέμορφη, εναλλακτική, κινηματογραφική απεικόνιση της Νέας Υόρκης. Το σενάριο απεναντίας, παρόλο που ως concept θα μπορούσε να αναπτυχθεί σε κάτι πανέξυπνο και ενδιαφέρον, παρουσιάζει αρκετά κενά και αμφιβόλου ποιότητας εναλλαγές των δύο ιστοριών, βγάζοντας εν τέλη μια φτωχική-ελλιπή αίσθηση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν παρακολουθείται άνετα..

3 σχόλια:

KonstCh είπε...

ontos parakoluthite aneta, alla to telos ine arketa apogoiteftiko. otan telioni ise ikanopiimenos alla ohi enthusiasmenos.

The Escapist είπε...

Etsi akrivws einai..pistevw einai ikanopoihtikh h tainia..alla den enthousiazei..tha mporouse na ginei kaluterh senariaka kuriws..

cfor είπε...

ontws,it could be more.pantws ki etsi paramenei parakseni kai diaforetiki kai opwsdipote poly poly "omorfi" sxedon se kathe plano tis...

Δημοσίευση σχολίου