Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Slovenka (To Kορίτσι από τη Σλοβενία)


Δράμα, Σλοβενία/Γερμανία/Σερβία 2009 (Άγνωστη ημερομηνία κυκλοφορίας)

Υπόθεση: H Aleksandra (Nina Ivanisin) είναι μια νεαρή, εμφανίσιμη κοπέλα που σπουδάζει στην Λουμπλιάνα. Για να τα βγάζει πέρα οικονομικά, αλλά και να εκπληρώσει τα φιλόδοξα όνειρα που έχει, δουλεύει ως ιερόδουλη. Όλα κυλούν ομαλά, μέχρι που συμβαίνει το μοιραίο, και το μυστήριο κορίτσι με το ψευδώνυμο ''Slovenka'' γίνεται πρώτο θέμα στις ειδήσεις...

Προσγειωμένο, ουσιαστικό και ρεαλιστικό, το δράμα ''Slovenka'' απεικονίζει με άμεσο τρόπο την εναλλακτική ζωή που ακολουθούν αρκετές κοπέλες στην Ανατολική Ευρώπη.
Λίγο η οικονομική κρίση που αναμφισβήτητα ταλαιπωρεί τις περισσότερες χώρες, πόσο μάλλον αν πρόκειται για αναπτυσσόμενες, λίγο οι υπέρμετρες φιλοδοξίες των νέων που ελπίζουν και παλεύουν για ένα καλύτερο μέλλον, οδηγούν σε αρκετά προβλήματα. Προβλήματα που αντιμετωπίζει και η πρωταγωνίστρια της υπόθεσης, που επιθυμεί και παλεύει για μια άνετη καθημερινότητα στην πρωτεύουσα της Σλοβενίας. Ένα αβοήθητο κορίτσι από την επαρχία, που γίνεται μάρτυρας της σκληρής εκμετάλλευσης, βίαιης καθημερινότητας και του underground συστήματος μια μεγάλης πόλης.

Ένα καλά δομημένο σενάριο, που κυρίως ταυτοποιείται ως κοινωνικό δράμα, εμπεριέχει όμως και πινελιές οικογενειακής ταινίας και αστυνομικής περιπέτειας. Tέλος, ιδιαίτερα χαρισματική και πειστική η νεαρή πρωταγωνίστρια Νina Ivanisin, στον πρώτο της μεγάλο ρόλο..

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου