Κυριακή 25 Απριλίου 2010

MY WEEKLY REVIEW


(+) ''Εxit through the Gift Shop''. Από αρχές του μηνός μπορούμε μέσω του youtube να απολαύσουμε ένα 5λεπτο δείγμα της πρώτης ταινίας του Banksy, του ανεπανάληπτου Βρετανού καλλιτέχνη του graffiti. Τα έργα του πέρα από την υψηλή αισθητική αξία που τους χαρακτηρίζει, εκφράζουν και κοινωνικούς και πολιτικούς προβληματισμούς. Σύμφωνα με τον ίδιο, το ντοκιμαντέρ διηγείται την ιστορία ενός εκκεντρικού Γάλλου καταστηματάρχη, ο οποίος προσπάθησε να εντοπίσει και να γνωρίσει τον Banksy, με σκοπό να παρακολουθήσει τον καλλιτέχνη μέσω της κάμερας εν ώρα εργασίας σε αστικά κέντρα...Ακολουθεί το trailer στο τέλος..

( ) Βγήκε και το πλήρες line-up του φετινού Synch, που θα πραγματοποιηθεί στις 4-5 Ιουνίου στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι. Τα ονόματα που εγώ τουλάχιστον ξεχώρισα είναι οι Hot Chip, Fuck Buttons, A Place to Bury Strangers, Lolek και το καλύτερο το κράτησα για το τέλος..οι Γερμανοί Get Well Soon. 38€(ημερήσιο) και 65€(διήμερο) στην προπώληση και 45€ στο ταμείο.

(+) Ευχάριστα δισκογραφικά νέα από τους Morcheeba. Μετά το ''Dive Deep'' του 2007, κυκλοφορούν στις 7 Ιουνίου νέο άλμπουμ με τον όμορφο τίτλο ''Blood Like Lemonade''. To πλήρες tracklist έχει κυκλοφορήσει, χωρίς να έχω καταφέρει μέχρι στιγμής να ακούσω ένα δείγμα από το νέο τους υλικό...Πάντως, το περιμένω με ανυπομονησία, εφόσον αποτελούν μία από τις αγαπημένες μου μπάντες..

(+) Επιτέλους ένα νέο τραγούδι από τους Βρετανούς brit-popάδες Blur! To όνομά του ''Fool's Day'', και κυκλοφόρησε στα πλαίσια του Record Store Day. H μπάντα το παρέχει για δωρεάν download εδώ. Μπράβο τους, τόσο για την συγκεκριμένη τους εμπορική κίνηση, αλλά και επιπλέον για το κομμάτι το οποίο βρήκα πάρα πολύ καλό..

(+) Η επέλαση των Αρειανών στην Αθήνα, η οποία αποτελεί κοσμοϊστορικό γεγονός. 250 πούλμαν, 10 αεροπορικές πτήσεις και εκατοντάδες αυτοκίνητα από την Θεσσαλονίκη πήγανε να υποστηρίξουν την ομάδα τους στα πλαίσια του Τελικού Κυπέλλου. Και κουράγιο για την επιστροφή τους σήμερα χωρίς την πολυπόθητη κούπα...

(+) 3D ταινία και για τον γνωστό σκηνοθέτη Martin Scorcese! To θέμα της: Η ιστορία ενός αγοριού που ζει κοντά σε έναν σταθμό τρένων στο Παρίσι την δεκαετία του 30'. Δεν ξέρω βέβαια αν θα δούμε ξανά στην οθόνη τον Leonardo di Caprio..

(-) Μάλλον καταλάβανε ότι ξεχνάμε σιγά σιγά το φετινό τους άλμπουμ και ετοιμάζονται για νέο υλικό που θέλουν να κυκλοφορήσει μέχρι τέλος της χρονιάς. Ο λόγος για τους συμπαθητικούς (αλλά μέχρι εκεί, και τίποτα περισσότερο) Vampire Weekend. Τους επόμενους που περιμένω είναι οι MGMT, που ήδη έχω ξεχάσει ότι κυκλοφόρησαν το ''Congratulations''.

(+) ''Man on Wire''. To συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ που περιγράφει την ιστορία του Γάλλου ισορροπιστή Φιλίπ Πετίτ. Στις 7 Αυγούστου το 1974, επιχειρήσε να πραγματοποιήσει ένα παράτολμο όνειρο, να ισορροπήσει σε ένα συρματόσκοινο, που ένωνε τους Δίδυμους Πύργους. Oscar Ντοκιμαντέρ φέτος, απίστευτα πλάνα από την Νέα Υόρκη, ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις και πλούσιο background της ασύλληπτης αυτής ιδέας. Ένας ύμνος για την ανθρώπινη θέληση, που μερικές φορές δεν γνωρίζει όρια...



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου