Κυριακή 18 Απριλίου 2010

MY WEEKLY REVIEW


(+) Fang Island - ''Fang Island''. Άλλη μια νέα, αξιόλογη μπάντα από το Brooklyn. Αυτή τη φορά όμως δεν έχουμε να κάνουμε με κάτι ηλεκτρονικό ή έντονα πειραματικό. Μία λέξη και μόνο φτάνει να περιγράψει απόλυτα τον ήχο των Fang Island: ΚΙΘΑΡΕΣ. Mελωδικές ή βρώμικες, ανάλογα το κομμάτι από το μικρής διάρκειας άλμπουμ τους (λιγότερο από 30 λεπτά). Έτσι αν αναζητάτε κάτι έντονα κιθαριστικό, παιχνιδιάρικο, με indie ύφος και πολύ λίγα φωνητικά εδώ είστε καλά!

(+) Ο ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτης Ντένης Ηλιάδης μετά το εκπληκτικό remake του ''The Last House on the Left'' (post εδώ), ετοιμάζεται για την δεύτερη ταινία του. Και πάλι πρόκειται για θρίλερ, που σχετίζεται με πολύ μυστήριο και το Halloween.

(-) ''Μicmacs Μικροαπατεώνες στα δύσκολα''. Η νέα ταινία του Γάλλου σκηνοθέτη Jean-Pierre Jeunet (''Amelie''). Mπορεί η ταινία να παρουσιάζει μια γλυκύτητα, καυστικό, black χιούμορ και να είναι όμορφα γυρισμένη. Αλλά η παρέα από weirdos που προσπαθούν να τα βάλουν με δύο μεγαλεμπόρους όπλων δεν με έπεισαν ερμηνευτικά, το ίδιο και η σουρεαλιστική ατμόσφαιρα που μου φάνηκε παρατραβηγμένη. Σαφώς και προτιμώ την Amelie...

(+) Για τους Editors και την συναυλία τους τα είπαμε στα δύο αμέσως προηγούμενα posts. Εύχομαι κάποια στιγμή να τους ξαναδώ. Και κάτι ακόμα, την επόμενη φορά ας έχουν και κανένα support για να μας βάλει ομαλότερα στο συναυλιακό κλίμα...


(+) Kαι εδώ που τα λέμε για events και συναυλίες, σιγά σιγά πλησιάζει και η ώρα του Primavera Sound Festival. Aνυπομονώ να δω πως και πως νέα, φρέσκα συγκροτήματα που άκουγα πέρσι ή ακούω και τώρα όπως οι Big Pink, Florence, The Antlers, Wild Beasts, The XX, Spoon, Dum Dum Girls, Yeasayer, Beach House και πολλά πολλά άλλα...Και το όμορφο άρθρο του Κωστή στον UpnLoud αυξάνει την όρεξη.

(+) Βalmorhea - ''All is Wild, All is Silent'' (2009). Πολύ καλός ακουστικός, post-rock δίσκος από τους Τεξανούς. Για ταξιδιάρικες και χαλαρές, βραδινές στιγμές..

(+) Απίστευτο Lego βιντεάκι που παρουσιάζει με την τεχνική stop motion, πολύ γέλιο και αστείρευτη δημιουργικότητα τα γκολ του αγώνα Manchester - Bayern. Ένας Γερμανός τυπάς το δημιούργησε την ίδια νύχτα μετά την τεράστια πρόκριση της Bayern. Δείτε το πιο κάτω.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου