Κυριακή 11 Απριλίου 2010

MY WEEKLY REVIEW


(+) ''Mind Chaos'' (2009) από τους Hockey. Κρίμα, κρίμα για το ότι έπρεπε να περάσουμε στο 2010 για να ακούσω αυτήν την εξαιρετική δουλειά τεσσάρων τύπων από το Portland. Alternative pop όσο χρειάζεται (άκου το ''Song Away''), indie rock για να γουστάρεις (άκου τα ''Wanna be Black'' και ''Too fake''), dance-punk για να χορέψεις (άκου το ''3am Spanish'') και country/folk για να θυμηθείς τον Bob Dylan (άκου το ξεχωριστό ''Four Holy Photos''). Μελαγχολικοί, μελωδικοί, cool και ανεβαστικοί ταυτόχρονα..Μπράβο!

( ) Στην τελική ευθεία το sequel για το επιτυχημένο και απολαυστικό ''Ηangover''. Βradley Cooper, Zach Galifianakis, Ed Helms και ο σκηνοθέτης Τodd Phillips φαίνεται να έχουνε ρίξει ήδη τις υπογραφές τους για το ''Hangover II''. Συνήθως τα sequel, ιδίως τέτοιου είδος ταινιών, δεν ακολουθούν την επιτυχημένη πορεία των προκατόχων.

(-) O Robert Pattinson ως Kurt Cobain? Ελπίζω ποτέ να μην γίνει πραγματικότητα κάτι τέτοιο. Φήμες πάντως λένε ότι η χήρα Courtney Love επιθυμεί τον Pattinson να υποδυθεί τον εκλιπόντα frontman των Νirvana, σε μια ταινία-βιογραφία που αυτή θα έχει τον πρώτο λόγο...


(+) ''Capitalism: A Love Story''. Το πρόσφατο ντοκιμαντέρ του γνωστού σκηνοθέτη Michael Moore. Επίκαιρο και ουσιαστικό κατά την ταπεινή μου γνώμη. Στο μικροσκόπιο ο προβληματισμός και η αγανάκτηση για το σύγχρονο αμερικανικό τραπεζικό σύστημα, την σχέση του με τις εκάστοτε κυβερνήσεις, την ρίζα και τον αμφιλεγόμενο τρόπο αντιμετώπισης της πρόσφατης οικονομικής κρίσης και οι αρνητικές επιπτώσεις του καπιταλισμού στον μέσο Αμερικανό που βλέπει το ''american dream'' να είναι εν τέλη μια oυτοπία. Μπορεί να μας παρουσιάζει όλα τα παραπάνω ζητήματα αποκλειστικά από την οπτική γωνιά των Αμερικανών , αλλά σε ένα διεθνοποιημένο οικονομικό σύστημα παρουσιάζει σημαντικό ενδιαφέρον και για ανθρώπους εκτός Η.Π.Α.

(-) Mετά τις περιπέτειες της δικής μας Τζούλιας, ήρθε και ο καιρός να βρεθεί και το sextape του Jimi Hendrix. Dvd in stores now..όπως φαίνεται και εδώ...

( ) Για τους Xiu Xiu και το άλμπουμ τους ''Dear God, I Hate Myself'' τα είχαμε πει πριν από λίγους μήνες εδώ. Πρόσφατα όμως εντόπισα το ΤΕΡΜΑ ΑΚΡΑΙΟ ΒΙΝΤΕΚΛΙΠ του ομώνυμου τραγουδιού, και το παραθέτω πιο κάτω. Άραγε είναι και αυτό τέχνη??

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου