Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

How to Train Your Dragon (Πώς να Εκπαιδεύσετε τον Δράκο σας)


Αnimation, Η.Π.Α. 2010 (Έκανε πρεμιέρα στις 1 Απριλίου)

Υπόθεση: Ο Hiccup είναι ένας έφηβος Βίκινγκ που ζει στο νησί του Μπερκ. Το πρόβλημα που έχει είναι ότι σε αντίθεση με την πολεμοχαρή φυλή του, αδυνατεί να σκοτώσει τους ''εχθρικούς'' δράκους. Έτσι ενώ οι δικοί του, με πρώτο τον αρχηγό της φυλής και παράλληλα πατέρα του, τον ζορίζουν να γίνει ένας γενναιός πολεμιστής, αυτός αποκτά απρόσμενα την γενναιότητα και τον ηρωϊσμό με έναν πρωτότυπο τρόπο, χρησιμοποιώντας περισσότερο το μυαλό του παρά το σπαθί. Το αποτέλεσμα είναι να καταφέρει να αλλάξει την φιλοσοφία και την καθημερινότητα μιας ολόκληρης φυλής...

Συμπαθέστατο animation από την Dreamworks, που η αλήθεια είναι ότι είχε να κάνει καλό animation από την εποχή του ''Shrek'' και έτσι η αντίπαλος Pixar είχε ξεφύγει για τα καλά..Με το ''How to Train Your Dragon'' όμως κάνει ένα ηχηρό comeback στον χώρο των κινούμενων σχεδίων.

Τα ατού της ταινίας, πέρα από το καλοφτιαγμένο τεχνικό μέρος της και τα ζωηρά χρώματα που γεμίζουν την οθόνη, είναι η απλότητα και η πηγαία ομορφιά που χαρακτηρίζει το σενάριο και την γρήγορη ροή της ενδιαφέρουσας ιστορίας. Εκκεντρικοί και υπερβολικοί χαρακτήρες απουσιάζουν και κατά αυτόν τον τρόπο ο ρεαλισμός κερδίζει έδαφος, ιδίως στις σκέψεις των παιδιών..Επιπλέον, οι στιγμές έξυπνου χιούμορ διαδέχονται την απολαυστική, περιπετειώδης ατμόσφαιρα που εμπλουτίζεται με τις εναέριες σκηνές δράσης. Τέλος, όπως κάθε επιτυχημένο animation, έτσι και το συγκεκριμένο, διακατέχεται από ισχυρά κοινωνικά μηνύματα που περιστρέφονται γύρω από ζητήματα όπως η ειρήνη, η αποδοχή της διαφορετικότητας και η πίστη στους εαυτούς μας..

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου