Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Hachiko: A dog's story


Δραματική, Η.Π.Α./Βρετανία 2009 (Κυκλοφορεί σύντομα σε dvd)

Υπόθεση: O μοναδικός δεσμός που αναπτύσσεται μεταξύ ενός καθηγητή πανεπιστημίου (Richard Gere) και ενός εγκαταλελειμμένου σκύλου που βρίσκει σε έναν σταθμό τρένων και παίρνει μαζί του σπίτι...Βασισμένο σε αληθινή ιστορία.

Δεν συνηθίζω να βλέπω ταινίες με πρωταγωνιστές σκύλους. Λίγο η αληθινή ιστορία, που η αλήθεια είναι ότι με συγκλόνισε διαβάζοντας την, λίγο το γεγονός ότι έχω κάτι χρόνια να δω τον Richard Gere στην οθόνη, με έκανε να την παρακολουθήσω και εν τέλη να συγκινηθώ σε μεγάλο βαθμό..

''Hachiko'' στα ιαπωνικά σημαίνει ''πιστό σκυλί''. Το ''Hachiko: A dog's story'' είναι μια ταινία-σύμβολο για την πίστη, την αγάπη και την αφοσίωση που έδειξε ο πραγματικός σκύλος, ράτσας Akita, γύρω στη δεκαετία του 1920 στην Ιαπωνία. Απλώς ως αμερικάνικη παραγωγή, εμείς βλέπουμε μια σύγχρονη μεταφορά της ιστορίας με έναν κλασικό δυτικό χαρακτήρα. Τόσο το σενάριο, όσο και η ερμηνεία του...σκύλου, αλλά και του Richard Gere δημιουργούν μια βαθιά ανθρώπινη (ή και σκυλίσια), συγκινητική και τρυφερή ιστορία γύρω από την πολυσυζητημένη και μονάκριβη σχέση του ανθρώπου με τον σκύλο. Ο ίδιος ο γνωστός ηθοποιός έκλαψε όταν διάβασε το σενάριο της ταινίας, όπως δήλωσε στα πλαίσια ενός φεστιβάλ.

Αν ακόμη δεν θέλετε να δείτε αυτήν την συμπαθέστατη ταινία, διαβάστε εδώ την πραγματική ιστορία, αξίζει..

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου