Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Editors live in Thessaloniki, εντυπώσεις...


Με μία περίπου ώρα καθυστέρηση οι Editors, υπό ένα ομιχλώδες τοπίο, ανέβηκαν την σκηνή του Principal. Στην Αθήνα, μία μέρα πριν, ήτανε Άγγλοι και στην ώρα τους, ξεκινώντας το live ακριβώς στις 21.30. Eδώ στην Σαλόνικα όμως όχι, δεν πειράζει βέβαια, άλλωστε αυτό που μένει εν τέλη στον θεατή δεν είναι η καθυστερημένη εκκίνηση του show, αλλά τα έντονα συναισθήματα, η φωνάρα του Tom Smith και μια πολύ καλά δουλεμένη μπάντα που ερμήνευσε πραγματικά υπέροχα κάθε κομμάτι ξεχωριστά.

Από το εισαγωγικό, επιβλητικό ''In this light and on this evening'', μέχρι και το δυναμικό και catchy κλείσιμο με το ''Fingers in the Factories'', ο κόσμος χόρεψε, τραγούδησε και απογειώθηκε. Δυνατές στιγμές του live πιστεύω ότι ήταν τα πιο γνωστά τους κομμάτια, όπως ''Papillon'', ''The Racing Rats'', ''Αn End has a Start'', ''Bones'' και ''Munich''. Προσωπικές κορυφαίες στιγμές θεωρώ το δυναμικό, αλλά και τόσο σκοτεινό ''Escape the Nest'', αλλά και το joydivisionικό ''Bricks and Mortar''. Αξέχαστη στιγμή βέβαια η ατμοσφαιρική μπαλάντα ''No Sound but the Wind''. Το νέο τους κομμάτι ''Last Day'' δεν μπορώ να πώ ότι με ενθουσίασε, ενώ το ''The Big Exit'', δεν χρειαζόταν να το ακούσω live εφόσον εξ'αρχής δεν μου αρέσει. Γενικότερα όμως, το ήδη γνωστό setlist, ήτανε ισορροπημένο και κάλυπτε αρκετά καλά και τα τρία τους άλμπουμ με ελάχιστες απώλειες όπως το ''Αll Sparks''.

To μόνο παράπονο που έχω από την βραδιά ήτανε ότι οι Editors δεν παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα επικοινωνιακοί. Τους έβλεπα πρώτη φορά live, και έμαθα πώς στο eject πέρσι ήτανε ακόμα πιο ''τυπικοί''. Πέρα από το επαναλαμβανόμενο ''efxaristo'' μετά από κάθε κομμάτι, δεν άκουσα να λένε κάτι επιπλέον, ούτε στην μητρική τους γλώσσα...
Πέρα από αυτό όμως εγώ τους 'efxaristo'' από την πλευρά μου για μια μαγική, μουσική βραδιά.

3 σχόλια:

Konstandinos είπε...

itan pragmatika thei! i kaliteri stigmi ya emena itan to 'escape the nest' itan shedon EPIC.

The Escapist είπε...

Sumfwnw mazi sou gia to ''Εscape the Nest''. Ksexasa na anaferw vevaia thn foberh ekteleh tou ''Smokers outside the hospital doors''..

Konstand. είπε...

Ontos, episis poli kali.

Δημοσίευση σχολίου