Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Youth in Revolt (Νιάτα Σ`Έξαψη)



Κωμωδία, Η.Π.Α. 2009 (Έκανε πρεμιέρα στις 25 Μαρτίου)

Υπόθεση: O Νick Twisp (Michael Cera), είναι ένας 16χρονος παρθένος που έχει εμμονή με το σεξ και ζει με την αδιάφορη μητέρα του και τον βρωμιάρη, θετό πατέρα του (Ζach Galifianakis). Σε κάτι απρόβλεπτες, περίεργες διακοπές γνωρίζει τον έρωτα της ζωής του, και παρά τα προβλήματα και τις αντιξοότητες, προσπαθεί να διεκδικήσει την ομορφούλα Sheeni. Mόνο που γρήγορα συνηδειτοποιεί ότι χρειάζονται πολλές θυσίες και αλλαγές για να την κερδίσει...

Ευχάριστη, δροσερή και απολαυστική η ρομαντική κωμωδία ''Youth in Revolt'', του Μiguel Arteta. Χωρίς να διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας ή να κατέχει ένα έξυπνο, απρόβλεπτο σενάριο, ο ''διπλός'' Michael Cera, οι χιουμοριστικοί διάλογοι και το χαλαρό της ύφος την κάνουν καλή, ιδίως στο νεαρό κοινό...Φλερτάροντας με τον σουρεαλισμό, μια ακραία ρομαντική ιστορία δύο διαφορετικών (αρχικά τουλάχιστον) εφήβων ξετυλίγεται όμορφα στην οθόνη.

Ταινίες που παρουσιάζουν αμερικανάκια nerds-geeks-φλώρους να κάνουν την επανάστασή τους και να κερδίζουν στον έρωτα και στην όμορφη ζωή, έχουμε δει πάρα πολλές τα τελευταία χρόνια. Σιγά σιγά αρχίζει και κουράζει το όλο θέμα. Έτσι, αν ως θεατής έχετε κουραστεί από το εν λόγω παραμύθι καλύτερα να προσπεράσετε, αλλιώς δείτε την άφοβα! Σχετικά με τον ρόλο του συντηρητικού φλωράκου ο Michael Cera αναμφίβολα είναι ο μετρ του είδους. Τόσο η κορμοστασιά του, οι νευρικές κινήσεις, η φωνούλα του, αλλά και οι περίεργες εκφράσεις του προσώπου του προκαλούν άφθονο γέλιο. Ενώ σε άλλες ταινίες είχε παράλληλα ισάξιους πρωταγωνιστές (βλέπε ''Superbad''), εδώ στην ουσία πρόκειται για ένα επιτυχημένο one man show. Απρόσμενα καλός ήτανε και στον ρόλο του ακραίου alter ego του, του ακαταμάχητου playboy Francois, κάνοντας έτσι μια ενδιαφέρουσα στροφή 180ο μοιρών στην ενσάρκωση ενός διαφορετικού εφηβικού τύπου απ'ότι τον έχουμε συνηθίσει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου