Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Oscars 2010, ο απόηχος


Ήτανε η πρώτη φορά που παρακολουθούσα ζωντανά και ολοκληρωμένα την τελετή απονομής των βραβείων Oscar. Πέρα από το ''τέρμα αμερικανιά'' red carpet που εκκίνησε την βραδιά και τα διάφορα γλυψίματα μεταξύ των ηθοποιών και δημοσιογράφων, η μετέπειτα τελετή κύλησε ομαλά και ευχάριστα.


Πολύ καλή είσοδο, σε ύφος μιούζικαλ, χάρισε στο κοινό ο Neil Patrick Harris ή αλλιώς ο γνωστός, τηλεοπτικός ''θεός'' Barney Stinson της σειράς ''How I met your mother''. Aργότερα και καθ'όλη τη διάρκεια του show ήτανε ευχάριστη και άκρως διασκεδαστική η παρουσία των Steve Martin και Αlec Baldwin ως hosts της βραδιάς. Το πρωταγωνιστικό δίδυμο της κωμωδίας ''It's Complicated'' είχε την απαιτούμενη χημεία σε κάθε στιγμή της εμφάνισής τους. Επιπλέον, εξαιρετικός και ο κωμικός Ben Stiller, ο οποίος ντύθηκε...Avatar!


Το μόνο που μου την έδινε ήτανε τα υπεροπτικά μούτρα του σκηνοθέτη James Cameron, του οποίου το ''Avatar'' δέχτηκε μεγάλη ήττα από το ''The Hurt Locker'' της πρώην γυναίκας του Kathryn Bigelow. Έτσι η Bigelow είναι η πρώτη γυναίκα σκηνοθέτης που κερδίζει Οscar και πιστεύω ότι το άξιζε φέτος. Δυστυχώς το πήρε και η Sandra Bullock, ενώ άλλες το άξιζαν σίγουρα περισσότερο. Βέβαια, να πω ότι παραδέχομαι την τελευταία για την προχθεσινή της cool εμφάνιση για τα Χρυσά Βατόμουρα. Έτσι φέτος η Sandra πήρε και Oscar και Βατόμουρο ταυτόχρονα...Φυσικά και χάρηκα για τον Jeff Bridges, ένας μεγάλος ηθοποιός που επιτέλους κερδίζει το πρώτο του Oscar, χωρίς όμως να έχω δει την ερμηνεία του στο ''Crazy Hearts''.


Άλλη μια ταινία που δεν έχω δει ακόμη, αλλά σκοπεύω να το κάνω τις επόμενες ημέρες, είναι το ''The Secret in their eyes'' από την Αργεντινή και παράλληλα η καλύτερη ξενόγλωσση ταινία σύμφωνα με την Ακαδημία. Εγώ πάντως στενοχωρήθηκα που δεν είδα στην πρώτη θέση το γερμανικό αριστούργημα ''Das Weisse Band''. Tέλος, αρκετά καλά τα πήγανε ''Up'' και ''Precious'', ενώ η dramedy ''Up in the Air'' έμεινε τελικά χωρίς βραβείο...

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Κατανομή Βραβείων Ανά Ταινία
The Hurt Locker 6
Avatar 3
Precious 2
Up 2
Crazy Heart 2
Inglourious Basterds 1
The Blind Side 1
Star Trek 1
The Young Victoria 1
The Cove 1
El Secreto De Sus Ojos 1

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου