Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

MY WEEKLY REVIEW


(+) ''Malice in Wonderland''. Mια σύγχρονη, εναλλακτική, underground έκδοση του γνωστού παραμυθιού ''Alice in Wonderland'', που τυγχάνει να προβάλλεται αυτές τις μέρες στις αίθουσες. Το ''Malice in Wonderland'', με πρωταγωνιστές την σέξι Μaggie Grace (''Taken'') και τον Βρετανό τυπάρα Danny Dyer (''The Football Factory''), σε αντίθεση με το κλασικό παραμύθι, είναι σκοτεινό, low-budget, εμπεριέχει gangsters, clubs και ναρκωτικά και διαδραματίζεται στα βορειo-ανατολικά προάστια του Λονδίνου.

(-) Mετά την Florence Welch (τα λέγαμε την προηγούμενη εβδομάδα), τώρα κατηγορούνται και οι Gorillaz για αντιγραφή...Συγκεκριμένα, ο μουσικός της reggae Eddy Grant ισχυρίζεται ότι το κολλητικό ''Stylo'' είναι αντιγραφή του δικού του τραγουδιού ''Τime Wrap'' (1981). Nα δούμε ποιός θα αποκαλυφθεί την επόμενη εβδομάδα...

( ) Τα Oscars των πειρατών! H top δεκάδα των υποψηφίων για βραβείο Oscar ταινιών που έχουνε τα περισσότερα παράνομα downloads...Στην πρώτη θέση φιγουράρει το ''District 9'' με 12.639.000 downloads! Aκολουθούν τα ''Αvatar'' (11.326.000) και ''Τhe Hurt Locker'' (7.930.000). Αναλυτικά εδώ.

(-) Rockwave Festival 2010. Μόνο ''ροκ'' δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το φετινό Rockwave Festival που θα πραγματοποιηθεί στην Μαλακάσα τον ερχόμενο Ιούλιο. Τα ονόματα ανακοινώθηκαν την τελευταία εβδομάδα, με πιο rock όνομα τους White Lies! Θα δούμε και Massive Attack, Martina Topley-Bird, DJ Shadow, Fatboy Slim και Black Eyed Peas. Τουλάχιστον ας ελπίσουμε να μην υπάρξουν αυτή τη φορά προβλήματα όπως πέρυσι...Ποιός θα ξεχάσει την αξέχαστη εμφάνιση των Killers...?


(+) To ντοκιμαντέρ ''Η ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ'' του Παύλου Νεράντζη (σενάριο-έρευνα) και Νίκο Βεζυργιάννη (σκηνοθεσία), που παρακολούθησα την προηγούμενη Τρίτη στο 12ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης. Πραγματεύεται το ζήτημα των Ελλήνων ''desaparecidos'', τους εξαφανισθέντες από την περίοδο της χούντας στην Αργεντινή (1976-1983). Συγκλονιστικές μαρτυρίες από απάνθρωπα βασανιστήρια, ενδιαφέρον δόμηση του σεναρίου και προσεγμένη σκηνοθεσία φέρνουν στο φως ένα ζήτημα που μέχρι και πρόσφατα, και σε αντίθεση με άλλες χώρες της Ευρώπης, αγνοούσε το επίσημο ελληνικό κράτος, αλλά και οι περισσότεροι Έλληνες.

(+) Yπάρχουν φήμες για συνεργασία Quentin Tarantino - Lady Gaga! Έτσι ο γνωστός σκηνοθέτης σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο η επόμενη δολοφόνος - femme fatale σε νέα ταινία του να είναι η γνωστή τραγουδίστρια - pop symbol Lady Gaga.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου