Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

MY WEEKLY REVIEW


(-) ''Flash Delirium''. Το πρώτο δείγμα της νέας δουλειάς των MGMT. To μόνο θετικό που συμπέρανα στην όλη υπόθεση είναι το δωρεάν download...Κακό εώς και ενοχλητικό θα το χαρακτήριζα. Για το ότι το ''Congratulations'' θα διέφερε από το ''Oracular Spectacular'' και το ότι θα έλειπαν τα ραδιοφωνικά χιτ μας το είχανε ξεκαθαρίσει, αλλά και τόσο πολύ...Περιμένω βέβαια και την ακρόαση ολόκληρου του άλμπουμ να βγάλω ένα τελικό συμπέρασμα.

( ) Οι Pink Floyd κατά της δισκογραφικής εταιρείας EMI. Στο μικροσκόπιο οι ιντερνετικές πωλήσεις των κομματιών της θρυλικής μπάντας από την δισκογραφική και τα κέρδη που δεν μοιράστηκαν...Έτσι εν έτη 2010 πρέπει και οι Pink Floyd να προσαρμοστούν στα νέα ψηφιακά δεδομένα.

(+) Ο ''Ρομπέν των Δασών'' επιστρέφει στην οθόνη. Με σκηνοθέτη τον Ridley Scott (''American Gangster'', ''Black Hawk Down'') και πρωταγωνιστή τον αξιόλογο Russell Crowe βγαίνει στις αίθουσες στα μέσα Μαϊου. Δείτε το πολύ καλό trailer που ακολουθεί στο τέλος.

(+) O αποκλεισμός της αχώνευτης Ρεάλ Μαδρίτης από την Λυόν στην φάση των 16 του Champions League. Tα συμπεράσματα : Για 6η συνεχόμενη φορά η Ρεάλ δεν περνάει στην προημιτελική φάση και ότι τελικά τα λεφτά (εδώ μιλάμε για περσινές επενδύσεις των 252 εκ. € !) δεν φέρνουν από μόνα τους την ευτυχία...


(-) Η Florence + the Machine φαίνεται να έχουνε κλέψει τo ''Rabbit Heart (Raise Up)'' από την Νεοϋρκέζικη μπάντα Gang Gang Dance και το κομμάτι τους ''House Jam''. Οι ομοιότητες είναι εμφανείς και οι Βρετανοί θα παραχωρήσουν ένα ποσοστό από τα δικαιώματα του τραγουδιού. Κρίμα για ένα από τα κορυφαία μουσικά σχήματα του 2009..

( ) Ο Robert Pattinson, teen idol και πρωταγωνιστής των Twilight επιθυμεί να ασχοληθεί με την μουσική. Θέλει μέσα στον χρόνο να ξεκινήσει με την ηχογράφηση και να κυκλοφορήσει τον προσωπικό του δίσκο το 2010. Να δούμε τι θα ακούσουμε. Άλλωστε έχει συμμετάσχει στο soundtrack του πρώτου Twilight και αναφέρει ως επιρροές του τον Van Morrison και Kings of Leon.

(+) ''Τhe Boys Are Back''. Συμπαθητικό οικογενειακό δράμα με ένα αρκετά καλό Clive Owen, στον ρόλο του πατέρα, που μετά τον θάνατο της συζύγου του, μαθαίνει να μεγαλώνει μόνος του τα παιδιά. Περιέχει βέβαια αρκετές μελοδραματικές εξάρσεις, θέλει να διατηρήσει ένα ρεαλιστικό ύφος, ενώ παράλληλα εμφανίζει περιοδικά στην οθόνη την νεκρή μητέρα...Πάντως, ο Clive Owen δείχνει μια ευάλωτη και συναισθηματική όψη του εαυτού του και κάνει την ταινία να κερδίζει αρκετούς πόντους.

(+) Το υπέροχο, ταξιδιάρικο ''Spanish Sahara'' των Foals του frontman Yannis Philippakis. Απαλό και επιβλητικό στο μεγαλύτερό του μήκος με μια καταπληκτική κορύφωση προς το τέλος. Είναι το εισαγωγικό track και πρώτο single του νέου τους άλμπουμ ''Total Life Forever''.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου