Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Midlake - The Courage of Others


Folk Rock, LP (Κυκλοφορεί από τις 1 Φεβρουαρίου)

Ήτανε πριν από περίπου 3-4 χρόνια όταν πρωτοάκουσα τους Midlake. Συγκεκριμένα είχα φάει ένα κόλλημα με το κομμάτι τους ''Roscoe'', τόσο τα φωνητικά, όσο και ο ρυθμός και ο στίχος με είχανε συνεπάρει. Τους έψαξα τότε λίγο παραπάνω χωρίς όμως να ενθουσιαστώ περαιτέρω...

Φέτος μαθαίνω ότι κυκλοφορούν τον νέο, τρίτο τους δίσκο ''The Courage of Others''. Mπορώ να πω ότι για το 2010 ο εν λόγω δίσκος είναι από αυτούς που διχάζουν bloggers και μουσικόφιλους. Άλλοι γράφουν για το πόσο εξαιρετικός είναι, ενώ άλλοι τον θεωρούν απογοητευτικό. Εγώ προσωπικά τείνω προς τους πρώτους, αν και άργησα λίγο να αποκτήσω αυτήν την θετική στάση. Το ''Courage of Others'' δεν είναι από τους δίσκους που σε κερδίζουν με την πρώτη. Με λίγες ακροάσεις όμως το κάθε κομμάτι ξεχωριστά, αλλά και το συνολικό δημιούργημα βγάζει στον θεατή μια ζεστασιά, μια απαλότητα και τελικά τον αγκαλιάζει.

Λίγο η απαλή φωνή του Tim Smith που δένει έξοχα με τις ακουστικές κιθάρες και οι μελαγχολικοί ρυθμοί που δημιουργούν χωρίς μεγάλες προσπάθειες μια νοσταλγική ατμόσφαιρα φτάνουν να σε κατακτήσουν. Για κάποιους ακροατές μπορεί να λειτουργεί θετικά (ή και αρνητικά για άλλους) το γεγονός ότι ουσιαστικά κανένα κομμάτι δεν παρεκλίνει και δεν ακολουθεί τον δικό του δρόμο. Κάθε τραγούδι του άλμπουμ προσαρμόζεται στο συνολικό ύφος του δίσκου και έτσι η ροή της μουσικής των Midlake λειτουργεί ομοιόμορφα και συνεχόμενα.
Έτσι, το όμορφο εισαγωγικό κομμάτι ''Acts of Man'' αντικατοπτρίζει πλήρως ολόκληρο το άλμπουμ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου