Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

MGMT - Congratulations


Psychedelic Pop/Rock, LP (Κυκλοφορεί επίσημα από τις 9 Απριλίου)

H αλήθεια είναι ότι τους τελευταίους μήνες μας είχανε προετοιμάσει οι MGMT για το ιδιαίτερο ύφος του νέου, δεύτερου άλμπουμ τους, ''Congratulations''.Μιλούσανε για ένα άλμπουμ που σε αντίθεση με το προηγούμενο, πολυαγαπημένο ''Oracular Spectacular'', δεν θα περιέχει catchy κομμάτια, και ότι θα ακούγεται στο σύνολό του, σαν ένας ενιαίος δίσκος. Έπειτα αποκάλυψαν ότι σκέφτονται να μην κυκλοφορήσουν κανένα single, αναμφίβολα μια αντιεμπορική κίνηση, που μάλλον αποδείκνυε ότι τα κομμάτια του επερχόμενου άλμπουμ τους δεν είχανε έναν τόσο radio-friendly χαρακτήρα σαν τα σύγχρονα pop άσματα όπως ''Kids'', ''Time to Pretend''. Τέλος, παραχώρησαν ως δωρεάν download ένα πρώτο δείγμα της νέας δουλειάς τους, το ''άσχημο'' ''Flash Delirium''. Και μετά από πολλές ακροάσεις το εν λόγω κομμάτι συνεχίζει να μην με πείθει καθόλου με την άναρχη, too much ψυχεδέλειά του.
Έτσι, εν ολίγοις, το έδαφος είχε προετοιμαστεί κατάλληλα για να ακούσω τον νέο τους δίσκο με ανάμικτα συναισθήματα και μικρές προσδοκίες.

Τελικά, με εξαίρεση το ''Flash Delirium'' και το 12λεπτο(!) ''Siberian Breaks'', που ομολογουμένως παρουσιάζει μια ομορφιά αλλά δεν το μπορώ λόγω του αδικαιολόγητα ανεπίτρεπτου μήκους του, το υπόλοιπο ψυχεδελικό concept άλμπουμ με άρεσε, και μάλιστα πολύ.
Το μουσικό δίδυμο μέσω των νέων κομματιών του και μιας δόσης τρελής 70s ψυχεδέλειας δημιουργεί μια όμορφη μουσική ατμόσφαιρα και μια εύθυμη διάθεση. Σε αυτό βοηθούν κομμάτια όπως το ''Βrian Eno'' (φόρος τιμής στον μουσικό παραγωγό), που παρουσιάζουν ένα παιχνιδιάρικο ύφος, αλλά και φευγαλέα, ταξιδιάρικα τραγούδια σαν το ''Someone's Missing''. Να μην ξεχάσω να αναφέρω το απολαυστικότατο ''Ι Found a Whistle'', αλλά και το ''Lady DaDa's Nightmare'', που όπως οι ίδιοι σχολιάσανε: ''It's about having sex with Lady Gaga''...

Kαι επειδή το άλμπουμ διέρρευσε, το συγκρότημα μας δίνει την δυνατότητα για δωρέαν ακρόαση μέσω της επίσημης ιστοσελίδας τους ΕΔΩ..

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου