Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Get Well Soon - Vexations


Indie Rock, LP (Κυκλοφορεί από τέλη Ιανουαρίου)

To ''Vexations'' είναι ο δεύτερος δίσκος των Γερμανών Get Well Soon. Μετά το 2008, και το ιδιαίτερο ''Rest Now Weary Head, You Will Get Well Soon'', το μουσικό project του Βερολινέζου Konstantin Gropper συνεχίζει την σπουδαία δισκογραφική πορεία του στα σκοτεινά rock-folk indie μονοπάτια. Από την πρώτη τους δουλειά, οι Γερμανοί έδειξαν την δυνατότητα που έχουνε να γράφουνε τραγούδια που ανατριχιάζουν τον ακροατή, και τώρα απλώς το επιβεβαιώνουν.

Αυτή τη φορά οι κιθάρες υποχωρούν κάπως, και δεσπόζει ο λυρισμός, τα έγχορδα και τα πνευστά, όλα τοποθετημένα σε ένα μελαγχολικό φόντο. Συνολικά το άλμπουμ όμως δεν είναι τόσο υποτονικό, όσο ο προκάτοχός του, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι για εμένα.. Με επιρροές από Radiohead, Arcade Fire, την post rock σχολή και την κλασική μουσική, ο ήχος των Get Well Soon ακούγεται επιβλητικός και μεγαλειώδης, όπως είναι και το artwork του, και με προσεγμένα τα φωνητικά οικοδομούν ένα υπέροχο καλλιτεχνικό δημιούργημα.
Στιχουργικά το ύφος των τραγουδιών διατηρούν ένα σοφιστικέ ύφος, μιλώντας για την Ιλιάδα, τον Μαρξ, τον σκηνοθέτη Werner Herzog και Pωμαίους στωικούς φιλοσόφους...

Ξεχωρίζω το κάπως up-tempo ''We Are Free'', που αναφέρεται στην στωική φιλοσοφία, το επιβλητικό ''We Are Ghosts'' και το μελωδικό ''Seneca's Silence''..

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου