Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Frightened Rabbit - The Winter of Mixed Drinks


Indie Rock, LP (Κυκλοφορεί από τις 1 Μαρτίου)

Οι Frightened Rabbit είναι ένα πενταμελές συγκρότημα από την Γλασκόβη. Και εδώ που τα λέμε, στη Σκωτία αρχίζουν και ξεπηδούν φρέσκα, νέα indie rock σχήματα (άκου τους We Were Promised Jetpacks), που αξίζουν την προσοχή μας.

Oι Frightened Rabbit, με το τρίτο τους άλμπουμ και τον υπέροχο τίτλο ''The Winter of Mixed Drinks'' συνδυάζουν τις δυνατές indie rock κιθάρες με αρκετά folk στοιχεία δημιουργώντας έτσι ένα απολαυστικό μουσικό κοκτέιλ. Παράλληλα παρατηρείται η στιβαρή φωνή του Scott Hutchison, που ξεπροβάλλει σε κάθε κομμάτι και του δίνει ένα ξεχωριστό ύφος. Οι στίχοι τους μιλάνε για απόδραση και ελευθερία, και η μπάντα εκφράζεται με έναν επιβλητικό τρόπο, στιχουργικά, μουσικά, αλλά και φωνητικά. Το στοιχείο της θάλασσας, όσο και του βουνού υπάρχει σε κάθε σημείο του δίσκου, άλλωστε σε ένα τέτοιο έντονα φυσικό τοπίο πραγματοποιήθηκαν και οι ηχογραφήσεις του.

Σχετικά με τον τίτλο, ο ίδιος ο Hutchison αναφέρει : "I think we've all had odd, lonely, fallow periods in life, where you find yourself detached from everything, drifting and lost. That's what [the title] means to me, but most importantly, it's the moments of joy afterwards, during recovery, that defines the dark period."

Ξεχωρίζω το πρώτο single ''Swim until you can't see land'' που εμπεριέχει την προαναφερόμενη αίσθηση της απόδρασης και το όμορφο ''Τhe Wrestle''.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου