Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Everybody's Fine (Είναι Όλοι τους Καλά)


Δράμα, Η.Π.Α. 2009 (Κάνει πρεμιέρα στις 18 Μαρτίου)

Υπόθεση: Ο 70χρονος Frank (Robert De Niro) μετά τον θάνατο της γυναίκας του και με σκοπό την σύσφιξη των κατακερματισμένων σχέσεων με τα τέσσερα παιδιά του, ταξιδεύει σε ολόκληρη την αμερικανική επικράτεια ώστε να τους επισκεφθεί απρόσκλητα και να διαπιστώσει ότι όλοι τους κρύβουνε κάτι στη ζωή τους...

Είχα αρκετό καιρό να δω σε κεντρικό ρόλο έναν πολύ καλό Robert De Niro. Kαι στην dramedy ''Εverybody's Fine'' ένας εκφραστικότατος, έμπειρος και γαλήνιος De Niro λειτουργεί ως highlight σε ένα συμπαθέστατο οικογενειακό δράμα που καταπιάνεται με το χάσμα των γενεών, τα καλά κρυμμένα ενδοοικογενειακά μυστικά και την πίεση των παιδιών να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των γονιών τους. Το ότι τα παραπάνω επίκαιρα ζητήματα αναλύονται με έναν κάπως επιφανειακό τρόπο δεν λειτουργεί εις βάρος της ταινίας. Άλλωστε δεν πρόκεται για ένα καθαρόαιμο δράμα, αλλά για μια dramedy που διακατέχεται από ένα θλιμμένο, μελαγχολικό ύφος αλλά παράλληλα διατηρεί και μια χαλαρή απόχρωση των δραματικών καταστάσεων.

Έτσι, ο δημιουργός Κirk Jones μας παρουσιάζει ένα σπονδυλωτό road movie παρουσιάζοντας όμορφες εικόνες από την μουντή Νέα Υόρκη, το Κονέκτικατ μέχρι και την Βοστόνη και το λαμπερό Βέγκας. Το σενάριο δεν παρουσιάζει σε κανένα σημείο κοιλιά και ο ρυθμός εξέλιξης είναι ικανοποιητικός. Σε αυτό σίγουρα ευθύνεται και το αξιόλογο καστ ''των παιδιών'' που σταδιακά εμφανίζεται στην οθόνη (Drew Barrymore, Kate Beckinsale, Sam Rockwell). Βέβαια, σε μια γνήσια mainstream dramedy σαν την συγκεκριμένη δεν λείπουν οι κάπως υπερβολικές μελοδραματικές στιγμές και τα αντίστοιχα κλισέ που τις πλαισιώνουν. Τα τελευταία όμως δεν φαίνονται τελικά να ενοχλούν την συνολικά όμορφη αίσθηση που αποκομίζει ένας θεατής από την παρακολούθηση της ταινίας.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου