Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Karen O and the Kids - Where The Wild Things Are Soundtrack


Alternative, OST (Κυκλοφορεί από τις 29 Σεπτεμβρίου)

Για την ταξιδιάρικη ταινία του Spike Jonze τα είπαμε εδώ.
Σχετικά με την μουσική επένδυση αυτή τη φορά μην περιμένετε μια πολύχρωμη και ποικολόμορφη indie μουσική συλλογή με την συμμετοχή διαφόρων καλλιτεχνών και συγκροτηματών. Έτσι απουσιάζει και το ''Wake Up'' των Arcade Fire που ακούγονταν κατά τη διάρκεια του επίσημου trailer.
Ο δημιουργός Spike Jonze παραχωρεί ολόκληρο το μουσικό μέρος της ταινίας, που αναμφίβολα παίζει έναν ουσιαστικό ρόλο στην διήγηση και εξέλιξη της περιπέτειας του μικρού Μαξ, στην Karen O των Yeah Yeah Yeahs.
Η τελευταία, συνεργαζόμενη με διάφορους συνεργάτες και φίλους μουσικούς, αλλά και με μια παιδική χορωδία δημιουργεί έναν μελωδικό, ακουστικό δίσκο που εναρμονίζεται πλήρως με την ταινία.

Γλυκόπικρες μουσικές συνθέσεις, συνοδευόμενες από νανουρίσματα και αυθόρμητες παιδικές φωνές αποτελούν ένα αποτελεσματικό μέσο για να ταξιδέψεις και να νοσταλγήσεις τα αθώα παιδικά χρόνια και την αστείρευτη φαντασία της τότε ηλικίας. Σε συνδυασμό με την ονειρική ατμόσφαιρα της ταινίας το συναισθηματικό αποτέλεσμα κορυφώνεται...

Έτσι λοιπόν, η σπουδαία indie rock/pop περσόνα Karen O μας παρουσιάζει την τρυφερή, αλλά και μελαγχολική της πλευρά, συνεργάζεται με παιδιά δημιουργώντας ένα γοητευτικό, δοσμένο με αρκετό συναίσθημα, μουσικό άλμπουμ που ακολουθεί πιστά την φιλοσοφία της ταινίας...

Ξεχωρίζω την πανέμορφη διασκευή ''Worried Shoes'' (Daniel Johnston) και το αθώο και συγκινητικό ''All is Love''..



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου