Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Extract


Κωμωδία, Η.Π.Α. 2009 (Ημερομηνία κυκλοφορίας άγνωστη)

Υπόθεση: O Joel (Jason Bateman) είναι ιδιοκτήτης ενός παράξενου εργοστασίου τροφίμων. Τα επαγγελματικά του πάνε περίφημα, αλλά τα προβλήματα στο σπίτι του θα προκαλέσουν αλυσιδωτές αντιδράσεις φέρνοντας τα πάνω κάτω τόσο στην προσωπική, όσο και στην επαγγελματική του καθημερινότητα...

Ο σκηνοθέτης/σεναριογράφος Mike Judge αποδεικνύει το ταλέντο που κατέχει στο να δημιουργεί κωμωδίες που πραγματεύονται τις σύγχρονες εργασιακές συνθήκες και τις πολύπλοκες επαγγελματικές σχέσεις. Το απέδειξε περίτρανα το 1999 με το εκπληκτικό ''Office Space'' και τα πάει και αρκετά καλά με το περσινό ''Extract''.

Δυνατό του χαρτί αναμφίβολα οι ακραία διασκεδαστικοί χαρακτήρες που δημιουργεί, που τυγχάνει να ενσαρκώνονται και από ταλαντούχους ηθοποιούς. Με την αστείρευτα σέξυ Mila Kunis, στον ρόλο της πεταχτούλας απατεώνισσας, τον απρόσμενα απολαυστικό Ben Affleck, ως τον προσωπικό του φίλο/drug dealer και την γοητευτική συζυγό του (Kristen Wiig) που τα φτιάχνει με έναν χαζό ζιγκολό χτίζει ένα αστείο περιβάλλον που πυροδοτεί πολλές στιγμές γέλιου. Αν προσθέσω και τους ταλαντούχους J.K. Simmons και David Koechner το γέλιο πολλαπλασιάζεται.

Έτσι μέσω των ευχάριστων κωμικοτραγικών στιγμών και έξυπνων διαλόγων ο δημιουργός σατιρίζει τον σύγχρονο, απαιτητικό τρόπο ζωής και την ανεπιτυχή προσπάθεια μερικών ανθρώπων να διατηρούν τις ισορροπίες μεταξύ επαγγέλματος και προσωπικής ζωής, εις βάρος του ίδιου τους του εαυτού.

6,5/10

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου