Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

BRIT Awards 2010


H εκκεντρική Lady Gaga ήτανε η μεγάλη χθεσινή νικήτρια των φετινών Brit Awards. Μουσικά δεν μου λέει τίποτα, ουτέ την έχω ακούσει ποτέ ή ασχοληθεί μαζί της, οπότε δεν εκφέρω γνώμη για το πρόσωπό της. Και χθες πάντως έστρεψε ως συνήθως τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της εξαιτίας της προκλητικής της εμφάνισης (βλέπε επάνω).

Μεγάλη διάκριση και για τους Oasis. Αναμφίβολα το δεύτερό τους άλμπουμ ''(What's the Story) Morning Glory?'', το οποίο με στιγμάτισε κατά την εφηβική ηλικία μου, είναι δίσκος-σταθμός για την brit pop και την μουσική των 90s γενικότερα. Τώρα ο τίτλος που αποκόμισε ''BRITs Album of 30 Years'' ακούγεται όμως κάπως too much, αν σκεφτούμε 30 χρόνια είναι μια πολύ μεγάλη χρονική περίοδος...Αλλά εντάξει σε σύγκριση με άλλες υποψηφιότητες, μάλλον το άξιζε. Το βραβείο το πήρε o Liam μόνος του και το πέταξε στο κοινό(!), εφόσον ο Noel δεν δέχτηκε να παραβρεθεί στην τελετή μαζί με τον αδερφό του.

Χάρηκα ιδιαίτερα για το άλμπουμ ''Lungs'' της Florence, που κέρδισε τον τίτλο ''Best British Album''. Το ίδιο θα έκανα και εγώ, όπως έχω δηλώσει και στο κοντινό παρελθόν, για μένα ο καλύτερος δίσκος του 2009. Συμφωνώ και με τον νικητή της κατηγορίας ''Best British Group'', στην οποία νικητής στάθηκε το group Κasabian. Φοβερός δίσκος, εκπληκτική μπάντα που είχα και την τύχη να δω live το καλοκαίρι. Ακούγεται ότι το καλοκαίρι υπάρχει περίπτωση να τους δούμε και στην χώρα μας...

Αναλυτικά:

The BRITs Hits 30
Spice Girls

British Male Solo Artist
Dizzee Rascal

International Male Solo Artist
Jay-Z

BRITs Album of 30 Years - Oasis
‘(What’s The Story) Morning Glory’

British Breakthrough Act
JLS

Best British Group
Kasabian

Best International Newcomer
Lady GaGa

International Female Solo Artist
Lady GaGa

Best British Female
Lily Allen

Best International Album
Lady GaGa - ‘The Fame’

Best British Single
JLS - ‘Beat Again’

Best British Album
Florence & The Machine - ‘Lungs’

Outstanding Contribution To Music
Robbie Williams

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου