Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Daniel Land & the Modern Painters - Love Songs for the Chemical Generation



Indie/Shoegaze, LP (Κυκλοφορεί από τις 24 Νοεμβρίου 2009)

Άλλος ένας όμορφος δίσκος που ανήκει στο ονειροπόλο μουσικό είδος shoegazing εμφανίστηκε προς το τέλος του 2009 και επιβεβαίωσε ότι ο περασμένος χρόνος χαρακτηρίστηκε δικαίως ως έτος αναβίωσης του εν λόγω μουσικού είδους.

Ο λόγος για τον Daniel Land και το μουσικό του σχήμα the Modern Painters, προερχόμενοι από το Manchester. Mετά από μια σειρά EP δίσκων ήρθε η σειρά τους να κυκλοφορήσουν την πρώτη τους ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά με την ονομασία ''Love Songs for the Chemical Generation''. Tην παραγωγή, μεταξύ άλλων, υπογράφει και ο γνωστός Γερμανός συνθέτης Ulrich Schnauss.

Ακούγοντας τον συγκεκριμένο δίσκο ξεχώρισα την απαλή φωνή του Daniel Land, η οποία ίσα που καλύπτει τον μελαγχολικό και φευγάτο θόρυβο των κιθάρων. Φασαριόζικος σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ο δίσκος. Αν κάτι τέτοιο περιμένατε θα πρέπει να ακούσετε κάτι άλλο. Εδώ ο δίσκος χαρακτηρίζεται από μελωδικές, δραματικές συνθέσεις που σε ταξιδεύουν.

Το μεγάλο πλην του δίσκου είναι το τεράστιο μήκος αρκετών κομματιών του (άνω των 7 λεπτών), πράγμα που κουράζει λιγάκι όσο όμορφα και να είναι τα τραγούδια.

Ξεχωρίζω τα ''Codeine'', ''Glitterball'' και ''Love Lies Bleeding''.

2 σχόλια:

amanavis είπε...

πολυ ωραίος δίσκος...
σίγουρα τα φωνητικά του daniel land χαρίζουν έναν άλλον "αέρα" στον ήχο της shoegaze...
ξεχώρισα το ''Love Lies Bleeding'', όπου το ακούω συνεχώς τις τελευταίες μέρες...

The Escapist είπε...

και ταξιδιάρικως..συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και για τον Sebastien Schuller...

Δημοσίευση σχολίου