Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Norah Jones - The Fall



Pop/Soul/Blues, LP (Κυκλοφορεί από τις 17 Νοεμβρίου)

Την πλέον 30χρονη Norah Jones την γνώρισα το 2002, με το πρώτο της άλμπουμ και το ομώνυμο τραγούδι ''Come away with me''. Δεν ξέρω γιατί, αλλά και τότε ως πιτσιρικάς που ήμουν, με μάγεψε και με εντυπωσίασε με το νοσταλγικό της μουσικό στυλ (και την ομορφιά της βέβαια). Δεν θα ξεχάσω το περίεργο, ολίγον γελοίο και πολύχρωμο videoclip του ''Sunrise''. Αργότερα την παρακολούθησα και στην ταινία που πρωταγωνιστούσε μαζί με τον Jude Law, ''My Blueberry Nights''.
Έτσι λοιπόν φτάσαμε στο 2009, και η πολυτάλαντη Ινδο-Αμερικανή τραγουδοποιός/ηθοποιός κυκλοφορεί τον τέταρτο δίσκο της, με τον μίζερο τίτλο ''The Fall''. Εγώ προσωπικά μουσική πτώση της Norah σε καμιά περίπτωση δεν παρατήρησα, παρόλο που διαφοροποιείται ελαφρώς από τις προηγούμενες δισκογραφικές τις δουλειές που γνώρισαν τεράστια επιτυχία.
Σταθερή αξία βέβαια η ταξιδιάρικη και μελαγχολική της φωνή, που διατηρεί τα πρωτεία και στον νέο της δίσκο. Από εκεί και έπειτα, η χρήση του πιάνου, το κύριο μουσικό συστατικό στα τρία πρώτα της άλμπουμ, υποχωρεί, και την θέση του παίρνει η κιθάρα, που ντύνει όλα τα τραγούδια και κάνει εμφανή την παρουσία της. Επιπλέον, πίσω από την νέα δουλειά βρίσκεται και ένας νέος παραγωγός, ο Jacquire King, παραγωγός των Kings of Leon και του Tom Waits.
Τέλος, θεματικά και στιχουργικά η ανανεωμένη Norah μας μιλαέι για τον πρόσφατο χωρισμό της, που όπως φαίνεται και από τα τραγούδια της την επηρέασε αρκετά, ωθώντας την να δημιουργήσει έναν πολύ όμορφο δίσκο.
Αγαπημένα κομμάτια: ''Chasing Pirates'' και ''Light as Feather''.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου