Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

My One and Only



Δράμα, Η.Π.Α. 2009 (Hμερομηνία κυκλοφορίας άγνωστη)

Υπόθεση: Στις αρχές της δεκαετίας του 50', η γοητευτική και προσφάτως χωρισμένη Anne Deveraux (Renee Zellweger) ξεκινάει με τα δύο της αγόρια ένα road trip διασχίζοντας μεγάλο μέρος των H.Π.Α. για να βρει έναν εύπορο άντρα για αυτήν και τα παιδιά της.

Ποτέ δεν υπήρξα μεγάλος οπάδος της Renee Zellweger, αλλά σε ταινίες όπως την ''My One and Only'' ο πρωταγωνιστικός ρόλος είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα της. Κατά αυτόν τον τρόπο μπορεί να αναπτύξει και να μας παρουσιάσει ολοκληρωμένα το ερμηνευτικό ταλέντο που διαθέτει. Στην συγκεκριμένη δραματική κωμωδία την βλέπουμε να υιοθετεί ένα Marilyn Monroe look, και χρησιμοποιώντας την γοητεία και το σεξαπίλ μιας κυρίας προσπαθεί να ξανακερδίσει χαμένους έρωτες και παλιούς φίλους. Ο αντρικός τύπος στην ταινία παρουσιάζεται αρκετά μονοδιάστατος, προσπαθώντας να μας πλασάρει έναν άντρα μισογύνη, ανεύθυνο και εξουσιομανή. Δεν ξέρω βέβαια τι συνέβαινε την τότε εποχή στην Αμερική, αλλά η Anne γνωρίζει και μπλέκει κυρίως με τέτοιους τύπους στην ταινία...Έτσι το κεντρικό βάρος πέφτει στην ερμηνεία και στον ρόλο της πρωταγωνίστριας και αυτή μπορεί άνετα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Αnne. Kάποιες φορές παρουσιάζεται έξυπνη, αποφασιστική και πονηρή, διεκδικώντας αυτά που επιθυμεί, ενώ άλλες ανεύθυνη και αφελής, μπλέκοντας την ίδια και τα παιδιά της σε μπελάδες. Η περίπλοκη φύση και τα προβλήματα των οικογενειακών σχέσεων εδώ έχουν την τιμητική τους.
Κατά τ'άλλα η ταινία είναι πολύ όμορφα κινηματογραφημένη, αναδεικνύοντας αρκετά αποτελεσματικά το πνεύμα και τις τοποθεσίες/πόλεις της τότε εποχής και με το ανάλαφρό της ύφος αποτελεί μια καλή και ευχάριστη road movie.

6,9/10


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου