Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

The Twilight Saga: New Moon Soundtrack




Ιndie/Various Artists, OST (Κυκλοφορεί από τις 16 Οκτωβρίου)

Για την ταινία ''New Μοon'', που έκανε πρεμιέρα την προηγούμενη Πέμπτη, δεν θα εκφράσω γνώμη εφόσον δεν την έχω δει και δεν έχω ιδέα πότε θα την δω. Ακούω πάντως πως είναι χειρότερη από το πρώτο μέρος του 2008, το οποίο εντάξει μπορώ να πω ότι τελικά βλέπονταν...πάντως η μουσική της επένδυση με Muse, Radiohead, Blue Foundation κ.τ.λ ήτανε εξαιρετική.
Και σε αντίθεση ή ανεξάρτητα με το τι συμβαίνει με τις ταινίες, το νέο soundtrack του δεύτερου μέρος πιστεύω πως είναι ένα επίπεδο καλύτερο από το πρώτο.
Αυτή τη φορά συμμετέχουν ο Thom Yorke (στα γνώριμα ηλεκτρονικά μονοπάτια που ακολουθεί τελευταία), οι Μuse (σε remix του ''I Belong to You''), οι Κillers (διαφορετικοί απ'ότι τους έχουμε συνηθίσει), οι Band of Skulls, οι Editors, οι Death Cab for Cutie, o μελαγχολικός Bon Iver και άλλοι..
Όλοι τους δημιούργησαν κομμάτια αποκλειστικά για την ταινία και νομίζω πως τα πήγανε αρκετά καλά.
Όπως βλέπουμε από τα ονόματα που συμμετέχουν ο δίσκος μυρίζει εξ'αρχής indie rock, και πράγματι έτσι ακούγεται. Φυσικά διατηρεί από την αρχή μέχρι το τέλος του, με ελάχιστες διακυμάνσεις, ένα μελαγχολικό και σκοτεινό μουσικό ύφος, ώστε να συμβαδίσει και με την ατμόσφαιρα που προσπαθεί να δημιουργήσει η ταινία. Στο κάτω κάτω, με καλλιτέχνες όπως τους Muse, τον Thom Yorke και τον Bon Iver δύσκολα θα μπορούσε να είχε αποκτήσει μια διαφορετική μουσική κατεύθυνση.
Τώρα αν είναι θετικό για το prestige των παραπάνω καλλιτεχνών να συμμετέχουν στην παραγωγή μιας τέτοιας εμπορικής και χαζοανάλαφρης εφηβικής ταινίας είναι ένα άλλο θέμα...
Σημασία έχει πως ''Νew Moon Soundtrack'' μάλλον κατέχει τον τίτλο του καλύτερου soundtrack για φέτος.
Ξεχωρίζω την κομματάρα ''Meet me at the Equinox'' των Death Cab for Cutie και το πολύ καλό ''Friends'' των Βand of Skulls, σε αντίθεση με τον νέο δίσκο των τελευταίων που με άφησε σχετικά αδιάφορο.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου