Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

The Private Lives of Pippa Lee (Οι Κρυφές Ζωές της Κυρίας Λι)




Δράμα, Η.Π.Α. 2009 (Έκανε πρεμιέρα στις 30 Ιουλίου)

Υπόθεση: Η μεσήλικας Pippa Lee (Robin Wright Penn) φαινομενικά έχει τα πάντα. Είναι παντρεμένη με έναν επιτυχημένο ηλικιωμένο εκδότη, είναι μητέρα και αξιαγάπητη στον κοινωνικό της περίγυρο. Ξαφνικά όμως υποφέρει από μια υπαρξιακή κρίση. Αναπολώντας παλιές εποχές, όπου απολάμβανε μια περιπετειώδης ζωή γεμάτη με εφήμερους έρωτες , σεξ και ναρκωτικά, αρχίζει και αμφιβάλει για την ήρεμη και ομαλή πορεία που ακολούθησε μετέπειτα στη ζωή της. Έτσι νιώθει έτοιμη να ξεκινήσει την προσωπική της επανάσταση...

Η σκηνοθέτης Rebecca Miller μεταφέρει εδώ προσωπικό της μυθιστόρημα στην μεγάλη οθόνη. Το πολυπληθές (κυρίως από γυναίκες), ταλαντούχο και έμπειρο καστ των ηθοποιών αποτελεί και το δυνατό χαρτί της ταινίας. Σπουδαίες δραματικές ερμηνείες, τόσο από την μεσήλικη Pippa, την οποία αποδίδει πολύ αποτελεσματικά η έμπειρη Robin Wright Penn, όσο και από την νεαρή Pippa, την οποία γνωρίζουμε στο πρόσωπο της ανερχόμεης Blake Lively (''Gossip Girl''). Ιδίως η τελευταία κλέβει για τα καλά τις εντυπώσεις. Τέλος, επίσης συμμετέχουν, λίγο χλιαρά μεν, οι Keanu Reeves, Julianne Moore, Alan Arkin, Monica Bellucci και Winona Ryder.
Αυτά όσον αφορά τις ερμηνείες. Το σενάριο θα μπορούσε να δομηθεί καλύτερα. Βασικά το ''The Private Lives of Pippa Lee'' είναι ένας συνδυασμός δύο ταινιών με κεντρικό άξονα την ζωή της Κυρίας Lee, την παρελθοντική και την τωρινή. Έτσι το κύριο χαρακτηριστικό της ταινίας είναι οι συνεχόμενες εναλλαγές μεταξύ των δύο παραπάνω χρονικών αξόνων. Είχα την εντύπωση πώς τις περισσότερες φορές αυτές οι εναλλαγές δεν λειτουργούσαν αποτελεσματικά και αρκετές χρονικές μετατοπίσεις ήτανε άστοχες και λειτουργούσαν εις βάρος της ομαλής ροής και παρακολούθησης. Κατά την γνώμη μου η φουρτουνιασμένη εφηβική ζωή της Pippa είχε περισσότερο ενδιαφέρον από την τωρινή της. Επιπλέον, η δημιουργός παραλείπει ένα σημαντικό μέρος της ζωής της πρωταγωνίστριας. Συγκεκριμένα δεν γνωρίζουμε ποτέ την Pippa ως μητέρα και κατά αυτόν τον τρόπο, σε μια ταινία που εστιάζει στις ανθρώπινες σχέσεις, δεν βλέπουμε την πορεία της σχέσης μητέρας/κόρης/γιού.
Έτσι, με κυρίαρχο ατού τις καλές ερμηνείες και το ενδιαφέρον και πικάντικο παρελθόν της πρωταγωνίστριας αξίζει να παρακολουθηθεί..

6,8/10



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου