Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

Lacrosse - Bandages for the Heart



Indie Pop, LP (Κυκλοφορεί από τις 28 Αυγούστου)

Οι Lacrosse είναι άλλο ένα pop group από την Σουηδία. Όπως εύστοχα υποδηλώνει και ο τίτλος του δεύτερου άλμπουμ τους ''Bandages for the Heart'', σκοπός τους η επούλωση των ερωτικών μας πληγών. Αυτό το πετυχαίνουν μέσω της χαρούμενης και υπεραισιόδοξης ποπ μουσικής τους, που υπάρχει στο μεγαλύτερο μέρος του δίσκου τους, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων (άκου το ενδιαφέρον ''Excuses, Excuses'').
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι κάθε τραγούδι τους αποτελεί ντουέτο της τραγουδίστριας (Nina Waha) και του τραγουδιστή (Kristian Dahl). Κατά αυτόν τον τρόπο τους δίνεται η δυνατότητα να μας παρουσιάσουν με έναν αρκετά ρεαλιστικό τρόπο τα ζητήματα με τα οποία καταπιάνονται από την οπτική γωνία ενός ζευγαριού που βιώνει τον έρωτα. Παράλληλα με τους χαζοερωτικούς στίχους υπάρχει και η έντονη παρουσία των ποπ κιθάρων, που ορισμένες φορές καταφέρνουν να ανεβάσουν την ερωτική (και μουσική) ένταση των κομματιών.
Με λίγα λόγια, το ''Bandages for the Heart'' είναι ένα όμορφο, χαζοχαρούμενο και αθώο δισκάκι για όσους επιθυμούν ή ήδη βρίσκονται σε happy διάθεση. Τους υπόλοιπους μάλλον ή θα τους κουράσει ή θα τους φανεί σχετικά αδιάφορο.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου