Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Assassination of a High School President



Κωμωδία, Η.Π.Α. 2008 (Ημερομηνία κυκλοφορίας άγνωστη)

Υπόθεση: Ένα σκάνδαλο κλοπής τελικών γραπτών εξετάσεων ταλαιπωρεί το High School του St.Donovan. Ο φλωράκος wannabe δημοσιόγραφος Bobby Funke (Reece Thompson) με την αμφιλεγόμενη βοήθεια της συμμαθήτριάς του Francesca Fachini (Mischa Barton) προσπαθεί να ανακαλύψει τους δράστες του εγκλήματος. Αφού ξεσκεπάζει και κατηγορεί φανερά τον πρόεδρο του μαθητικού συμβουλίου ως υπεύθυνο, ανεβαίνει στην εκτίμηση των υπολοίπων, όπως και του psycho διευθυντή Kirkpatrick (Bruce Willis). Τελικά όμως η υπόθεση έχει περισσότερο βάθος απ'ότι αρχικά όλοι υπέθεταν...

Θετική έκπληξη μου προκάλεσε η κωμωδία ''Assassination of a High School President''. Ενώ ανήκει φυσικά στο είδος των κλασικών, ανάλαφρων, αμερικανικών high school κωμωδιών, εν τέλη παρουσιάζεται πιο ''δύσκολη'', πολυσύνθετη και εξυπνότερη από πολλές όμοιές της.
Κατ'αρχήν καταπιάνεται (επιφανειακά πάντα εννοείται) με πάρα πολλά θέματα ταυτόχρονα, κρατώντας πάντα τις ισορροπίες, χωρίς να κουράζει ή να υπερτονίζει μεμονωμένα θέματα. Έτσι με φόντο ένα σχολείο, δεν βλέπουμε μόνο τον εφηβικό έρωτα, αλλά μαθαίνουμε για ζητήματα όπως την φιλία, τις κλοπές, την δημοφιλία, την ίντριγκα, την φήμη, την πολιτική και τα ναρκωτικά. Όλα τα παραπάνω αναλύονται στον μικρόκοσμο των παιδιών με έναν έξυπνο και προσεγμένο τρόπο.
Όσον αφορά τις ερμηνείες δεν ξεχώρισα ιδιαίτερα κάποιον ή κάποια από τους νεαρούς. Συμπαθέστατος ο πρωταγωνιστής Reece Thompson και πολύ γοητευτική και προκλητική (σε πολλές σέξι σκηνές) η 23χρονη ηθοποιός Mischa Barton. Οι υπόλοιποι όλοι παντελώς αδιάφοροι, με εξαίρεση τον διευθυντή Bruce Willis, που με την αυταρχική και μιλιταριστική του συμπεριφορά είναι άκρως απολαυστικός.

7/10

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου