Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Shrink (Εξομολογήσεις)



Δραματική, Η.Π.Α. 2009 (Έκανε πρεμιέρα στις 6 Αυγούστου)

Υπόθεση: O Henry Carter (Kevin Spacey) είναι ένας επιτυχημένος ψυχίατρος διασήμων στο Λος Άντζελες. Μετά την αυτοκτονία της γυναίκας του όμως αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα, βυθίζεται στα ναρκωτικά, χάνει την αυτοεκτίμησή του και αρχίζει να αμφιβάλει για την ικανότητα του να θεραπεύει τους άλλους, εφόσον αδυνατεί πια να βοηθήσει τον ίδιο του τον εαυτό...

Ένας ψυχαναλυτής που σε κάποια δύσκολη φάση της ζωής του, όχι μόνο δεν έχει την διάθεση και την ψυχολογία να βοηθήσει τους ασθενείς του, αλλά έχει χάσει και τον αυτοέλεγχό του, αναμφισβήτητα αποτελεί ενδιαφέρον σενάριο για ταινία. Αν επιπλέον σε αυτήν την ταινία πρωταγωνιστεί και ο Kevin Spacey, που τον εκτιμώ πάρα πολύ ως ηθοποιό και έχω να τον δώ στην οθόνη από το ''21'', αποκτά όλο το εγχείρημα περισσότερη λάμψη.
Μου άρεσε η προσπάθεια του δημιουργού να δείξει την άλλη όψη του celebrity system. Ένα Hollywood όχι τόσο λαμπερό, ευτυχισμένο και ηλιόλουστο όπως το συνηθίζουμε να το βλέπουμε, αλλά μουντό και προβληματικό. Κατά τη διάρκεια του ''Shrink'' γνωρίζουμε σχεδόν όλους τους στερεότυπους χαρακτήρες που υπάρχουνε στον χώρο του θεάματος. Εκτός από τον βασανισμένο ψυχολόγο, συναντούμε έναν νευρωτικό ατζέντη, μία όμορφη ηθοποιός που δεν είναι πια στα νιάτα της, έναν φιλόδοξο νεαρό σεναριογράφο, έναν σεξομανή γερασμένο σταρ (Robin Williams) κ.τ.λ. Όλοι οι παραπάνω χαρακτήρες, αλλά και μια διαταραγμένη κοπέλα που αγαπάει τον κινηματογράφο, συνδέονται άμεσα με τον πρωταγωνιστή.
Το σύμπλεγμα αυτών των σχέσεων ξεδιπλώνεται με έναν άναρχο και επιφανειακό τρόπο μπροστά στα μάτια μας, πράγμα που εμένα προσωπικά με έκανε να την βαρεθώ κατά διαστήματα. Ευτυχώς υπάρχει και ο εξαιρετικός Κevin Spacey, στον ρόλο του μουδιασμένου χασικλή επιστήμονα, αλλά και οι γενικότερα καλές ερμηνείες των υπολοίπων ηθοποιών.
Έτσι, την προτείνω για τους fan του Spacey και για το ενδιαφέρον concept, με την προυπόθεση βέβαια να υποστούν την ολίγον βαρετή εξέλιξη του σεναρίου...

6,9/10

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου