Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

The Proposal (Η Πρόταση)




Ρομαντική Κωμωδία, Η.Π.Α. 2009 (Σύντομα σε dvd)

Υπόθεση: Η Μάργκαρετ (Sandra Bullock) είναι ένα υψηλόβαθμο στέλεχος σε έναν μεγάλο εκδοτικό οίκο της Νέας Υόρκης. Σκληρή και αδίστακτη, δεν λογαριάζει κανέναν και κακομεταχειρίζεται τον βοηθό της Άντριου (Ryan Reynolds). Φτάνει όμως η στιγμή που η άκαρδη Μάργκαρετ χρειάζεται επειγόντως την βοήθεια του συνεργάτη της. Με τον άμεσο κίνδυνο ενός εξαναγκαστικού επαναπατρισμού της στον Καναδά (λόγω λήξης βίζας), ζητάει ξαφνικά από τον Άντριου να την παντρευτεί..έτσι τελικά η εμπορική συμφωνία επιτυγχάνεται και οι μπελάδες ξεκινούν...

Για να γεμίσω το προχθεσινό μου μεσημεριανό δίωρο αποφάσισα να δω το ''The Proposal'' που το παραμελούσα τις τελευταίες εβδομάδες. Και τελικά δεν το μετάνιωσα, η ταινία ήτανε εύπεπτη, ευχάριστη και διασκεδαστική, δηλαδή ακριβώς αυτά που ζητούσα από μια μεσημεριανή ανάλαφρη ταινία. Βέβαια στηρίζεται στην κλασική φόρμουλα των ρομαντικών κωμωδιών made in Hollywood, αλλά τελικά παρουσιάζεται εξυπνότερη από άλλες και με αρκετές όμορφες κωμικές στιγμές και τρελές καταστάσεις.
Έτσι παρά το προβλέψιμο σενάριο, η ταινία τουλάχιστον παίρνει από εμένα άριστα στον ίσως σημαντικότερο παράγοντα ταινιών τέτοιου είδους (έκτος από το γέλιο),στη χημεία του πρωταγωνιστικού διδύμου. Η Sandra Bullock, με εξαίρεση τις αρχικές υπερβολικές σκηνές όπου παρουσιάζεται σαν ένα αφύσικο ''τέρας'' στην εργασιακή καθημερινότητα σαν άλλωτε την Meryl Streep στο ''Devil wears Prada'', είναι εξαιρετική στο ρόλο της ψυχρής γυναίκας, αφοσιώμενη στην καριέρα της. Τόσο αποτελεσματικά καλή είχα να την δω από το γνωστό ''Miss Congeniality''. Έτσι λοιπόν μαζί με τον Reynolds, που τον εκτιμώ σταθερά σε τέτοιες ταινίες (βλέπε ''Definitely, Maybe'' και ''Just Friends''), και παρά την διαφορά ηλικίας δένουν υπέροχα και σχηματίζουν ένα αχτύπητο δίδυμο. Τέλος, στα συν της ταινίας συγκαταλέγω και τα όμορφα τοπία και τον φυσικό πλούτο του Καναδά..


6,9/10



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου