Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Parov Stelar - Coco



Electronica/Swing/Nu jazz, LP (Κυκλοφορεί από τις 21 Σεπτεμβρίου)

Μόλις χθες έλαβα από τον Mr.Brightside το νέο διπλό cd του Parov Stelar. Άκουσα το πρώτο μέρος του ''Coco'' χθες τη νύχτα, το οποίο και θεωρείται το ακουστικό μέρος του δίσκου, και ξεχώρισα για άλλη μια φορά τα υπέροχα φωνητικά (ιδίως της Lilja Bloom) και φυσικά τον μελαγχολικό nu jazz ήχο του Parov. Σήμερα μεσημέρι συνέχισα με τo δεύτερο μέρος, το οποίο ακολουθεί πιο χορευτικά/ανεβαστικά μουσικά μονοπάτια και έχει ως κύριο χαρακτηριστικό το εξαίσιο ζευγάρωμα της nu jazz και των swing στοιχείων, στηριζόμενα στην ηλεκτρονική μουσική. Γενικότερα, όπως και σε προγενέστερες δουλειές του Αυστριακού μουσικού (άκου το ''Shine''), υπάρχει μια έκρηξη όμορφων ήχων με τις κιθάρες, τα σαξόφωνα, τα synths και άλλα ηλεκτρονικά βοηθήματα να κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους και εμείς εν τέλη να μην βαριόμαστε κανένα κομμάτι του. Μερικά φυσικά καταλήγουν να είναι και εθιστικά (άκου τα ''Τhe Mojo Radio Gang'' και ''Libella Swing'').
Σε γενικές γραμμές, αν και το συγκεκριμένο μουσικό είδος που πρεσβεύει με μεγάλη επιτυχία ο Parov Stelar, αλλά και ο αγαπημένος μου Waldeck και ο δικός μας Cayetano, δεν ανήκουν στο κύριο μέρος του καθημερινού μου μουσικού μενού, χαίρομαι και απολαμβάνω να ακούω περιστασιακά όμορφους και προσεγμένους δίσκους όπως τον ''Coco''.
Τέλος, ο UpnLoud παρευρέθηκε στο Reworks πριν απο λίγες εβδομάδες και συνάντησε τον Parov Stelar..κάντε κλικ εδώ για να διαβάσατε την συνέντευξη..


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου