Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Music Go Music - Expressions



Disco Pop, LP (Κυκλοφορεί από τις 6 Οκτωβρίου)

Είχα αρκετό καιρό να ασχοληθώ με έναν δίσκο με τόσο κιτσάτο εξώφυλλο, που η αλήθεια είναι ότι με δημιούργησε μια αναγούλα. Ο δίσκος-ντεμπούτο της μπάντας από το Los Angeles, μόνο πρωτότυπος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, εφόσον μυρίζει έντονα Abba, Donna Summer και Blondie. Kομμάτια όπως τo ''Explorers of the heart'', η μπαλάντα ''Goodbye, Everybody'' και το αγαπημένο μου ''Light of Love'' θα μπορούσαν άνετα να είχανε γραφτεί στις καλύτερες εποχές των Abba στα τέλη των 70's.
Και κάπου εδώ τελειώνω με τα κατ'εμέ αρνητικά χαρακτηριστικά του δίσκου. Στην ουσία το μουσικό περιεχόμενο και η άρτια παραγωγή του με άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις και με μια εύθυμη διάθεση. Οι Music Go Music κυριολεκτικά επιστρέφουν την pop πίσω στις disco πίστες. Και τα 9 συνολικά τραγούδια είναι παιχνιδιάρικα, ακαταμάχητα γοητευτικά και χαρούμενα. Τα πλούσια synths, αλλά και οι μελωδικές pop κιθάρες, δημιουργούνε τις κατάλληλες συνθήκες για ένα σπιτικό disco party ή για να μας ανεβάσουν απλά την διάθεση.
'Ετσι, το ''Expressions'' παρόλο που η αισθητική του μπορεί να φλερτάρει έντονα με το κιτς στοιχείο και να δείχνει ολοφάνερα τις επιρροές του, είναι ένας προσεγμένος και κυρίως όμορφος δίσκος που θα αγαπηθεί σίγουρα από αυτούς που νοσταλγούν τις disco εποχές, αλλά και από άλλους που δεν σχετίζονται άμεσα με αυτές (όπως εγώ).
Highlight του δίσκου το ηλεκτρονικό/επικό 9λεπτο disco κομμάτι ''Warm in the Shadows''.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου