Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

(500) Days of Summer



Ρομαντική κωμωδία, Η.Π.Α. 2009 (Ημερομηνία πρεμιέρας άγνωστη)

Υπόθεση: Αγόρι γνωρίζει κορίτσι. Το αγόρι ερωτεύεται και νομίζει πως αυτή είναι η γυναίκα της ζωής του, η μία και μοναδική. Το κορίτσι πάλι όχι, θέλει να περνάει μόνο καλά χωρίς να πιστεύει σε έρωτες και αγάπες.

Όπως καταλαβαίνετε η ρομαντική κωμωδία ''(500) Days of Summer'' αναλύει και μελετά τις δύο παραπάνω κυρίαρχες θεωρίες γύρω από τον έρωτα και τις σχέσεις. Τώρα εάν κάποια, καμία ή έστω μία από τις δύο τελικά κερδίζει τις εντυπώσεις θα το δείτε επί της οθόνης... Επιπλέον, οι δημιουργοί της μας ξεκαθαρίζουν εξαρχής ότι δεν πρόκειται για μια ιστορία αγάπης...
Το βέβαιο πάντως για μένα είναι ότι οι δημιουργοί της μου χάρισαν την ρομαντική κωμωδία της χρονιάς! Στο κάτω κάτω η φύση των σχέσεων σήμερα είναι εξαιρετικά πολύπλοκη και το χάσμα της σκληρής πραγματικότητας και των ερωτικών προσδοκιών τις περισσότερες φορές μεγάλο, πράγμα που απεικονίζει ξεκάθαρα η ταινία. Ανατρεπτική, αστεία και σεναριακά πανέξυπνη με αναδρομές και πετυχημένα flashbacks, σε κερδίζει από το πρώτο λεπτό. Ο προσεγμένος τρόπος αφήγησης, πολλές φορές στο τρίτο πρόσωπο, δίνει επιπλέον πόντους στην γλυκύτητα και στην συνολική ρομαντική αίσθηση. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι έχω βαρεθεί να βλέπω παρόμοιες ρομαντικές κωμωδίες, με τυπική αρχή, συνηθισμένη εξέλιξη και προκαθαρισμένο τέλος. Και το παραπάνω σημείο αποτελεί και την ειδοποιός διαφορά της συγκεκριμένης ταινίας με των περισσότερων άλλων του είδους. Αν σε αυτό προσθέσουμε και την υπέροχη μουσική, με τις πάμπολες μουσικές αναφορές, την όμορφη φωτογραφία και τις σουρεαλιστικές σκηνές, παίρνουμε μια άκρως ευχάριστη και ουσιαστική κινηματογραφική εμπειρία.
Φυσικά να μην ξεχάσω να αναφερθώ στην αισθητά καλή χημεία μεταξύ των πρωταγωνιστών, δηλαδή μεταξύ της γοητευτικής Zooey Deschanel (''Almost Famous'', ''Yes Man'') και του συμπαθέστατου Joseph Gordon-Levitt. Τέλος, πολύ καλή η μικρή αδερφή του ερωτύλου πρωταγωνιστή, που είναι υπεύθυνη για την αστεία πλευρά της υπόθεσης και μαλακώνει την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα..

 8,3/10


1 σχόλια:

Greg είπε...

Apla my8ikh..."legendary" pou 8a lege k kapoios allos...

Δημοσίευση σχολίου